PONOVNO SE UVODE MJERE ZABRANE: Dr Kon najavio da je stanje ZABRINJAVAJUĆE, sad nas tek očekuje ONO NAJGORE – Kreacije Portal
Najnovije Novo Zanimljivosti

PONOVNO SE UVODE MJERE ZABRANE: Dr Kon najavio da je stanje ZABRINJAVAJUĆE, sad nas tek očekuje ONO NAJGORE

Dr Kon koji je inače jedan od članova kriznog štaba za borbu protiv korona virusa i epidemiolog, izrazio je veliku zabrinutost trenutačnim stanjem. On je rekao kako je dobra vijest što nema više preminulih, međutim to nikako ne mora da znači da se možemo opustiti u ovoj mjeri u koliko jesmo. Dodao je i da je ponovo došlo do povećanog broja zaraženih, nakon trenda para, a i da nas vrlo vjerovatno očekuje novi talas virusa.

Obzirom da je opidemija i dalje prisutna, potrebno je da se vodi računa o zdravlju građana, pa čak i uvoditi mjere koje nikako nisu drage pučanstvu. Dr Kon kaže kako bi se ponovo mogla uvesti zabrana javnog okupljanja, a sada je trenutno najkritičnije na područjima Novog Pazara, Tutina ali i srbijanske prijestolnice. Imaju određene grupacije koje su zaražene kolektivno, ali isto tako i u Beogradu ima 15 zasebnih slučajeva koji se pod hitno moraju staviti pod nadzor kako bi se otkrio uzrok njihove zaraze. On tvrdi i da nas u narednom periodu čekaju velike oscilacije kada se radi o broju zaraženih, naročito zato što se očekuju svadbe i drugi veliki skupovi, ali i vraćanje studenata u njihove internate.

Pored toga je dodao i da je situacija u potpunosti pod kontrolom, jer se vrše velika testiranja konstantno i radi se na što ranijem otkrivanju zaraze. Što se tiče samo proglašenja kraja epidemije, to se ne može očekivati sve dok u državi postoji i jedan novi slučaj te da je za to potrebno 28 dana bez novih slučajeva. Samo na taj način bi mogli da izađu iz pandemije.

Oglasi – Advertisement