POJAVILE SU MI SE CRNE MRLJE OD PLIJESNI U WC-u: Saznala sam za OVAJ GENIJALAN TRIK, PLIJESAN NESTAJE U TRENU – SAMO OVO URADITE

0

Vjerovatno ste već mnogo puta primjetili crni obruč od plijesni oko odvoda u vašem kupatilu. Osim što je na tako teško dostupnom mjestu, ta tvrdoglava mrlja se jako teško uklanja, pa vjerujemo kako ste se do sada dobro namučili dok ste svoj umivaonik doveli u red. Na pitanje jedne korisnice Facebooka grupi koja je posvećena čišćenju i tome kako očistiti tu crnu mrlju oko odvoda, ljudi su orktili nekoliko metoda kojima se koriste. Kako prenosi The Sun, žena je rekla da je isprobala da ukloni mrlju izbjeljivačem, ali samo je sve pogoršala.

Jedna od članica ove grupe je savjetovala da proba sa octom, deterdžentom za pranje suđa i sodom bikarbonom, dok je drugi korisnik imao neobično rješenje. “Uzmite kečap i probajte njima da očistite.” Još jedan savjet je bio korištenje toaletnog papira koji je natopljen octom. “Ostavite to na plijesni da djeluje oko 10-tak minuta, i to će da ukloni sve nečistoće”. Žena se na kraju oslučila za smjesu sode, octa i deterdženta. Nakon isprobavanja, objavila je rezultate koji su bili fantastični.