POBEDILA OPAKU BOLEST, NJENO PRAVO IME KRIJE POTRESNU SUDBINU: Ove detalje iz Ćaninog života niko nije znao!

0

Jedna od najpoznatijih srpskih folk pjevačica je Ćana, koja se prvi put javnosti predstavila sa 19 godina. Ćana je rođen u Sanskom Mostu kod Bosne i Hercegovine, gdje je završio osnovne i srednje škole. Pjevanjem se počela baviti još kao osnivačica, a njen talent je odmah prepoznat još u djetinjstvu.

Nakon srednje škole počela je pjevati u beogradskim restoranima u Subotici, a nekoliko godina kasnije bila je pozvana na turneju s Kulturno-umjetničkim društvom, a potom je nastupala u Danskoj, Belgiji, Švedskoj i mnogim drugim zemljama. Gdje god se pojavila, publika je oduševljena.

Ćana je rodila  sina Luku a gostujući u jednoj emisiji pjevačica je otkrila i kako je dobila nadimak po kojem je danas svi znaju. Njoj je 2013. godine postavljena dijagnoza opake bolesti ali je na sreću otkrivena na vrijeme i napomenula je da je jako važno osluškivati svoje tijelo i pratiti simptome jer to u mnogo slučajeva može da vam spasi i život. Ćana je tada reklai da je njeno pravo ime Stanojka ali da je predugo i da je zato odlučila da bude Ćana.