Pitala je na društvenim mrežama gdje da nađe dečka koji zarađuje 500.000 dolara godišnje: Javio joj se bogati direktor, a njegov odgovor je patosirao (FOTO)

0

Njena najveća želja je bila da se bogato uda, pa se stoga i oglasila na društvenim mrežama, a svoja pitanja i želje je potpisala pod pseudonimom ”Gospođica zgodna”, a na društvenim mrežama se obratila svima sa jednim pismom koji je podigao veliku prašinu na istim

Pa je u svome pismu napisala kako je napunila 25 godina te da je veoma lijepa, kako ima stila i dobar ukus,, i da iz tih razloga želi momka ili eventualnog muža koji zarađuje najmanje 500 hiljada dolara godišnje. Dodala je i da će mnogi da pomisle nakon ovoga da je pohlepna, ali po njoj, kada neko u New Yorku zarađuje milion dolara godišnje, to znači da pripada tek srednjoj klasi. Zatim je rekla da je ovo sve napravila jer je željela da pita ljude šta ona treba da napravi da bi se udala za bogatu osobu, pa je svim bogatašima na društvenim mrežama postavila ova pitanja:

1. Gdje mogu da sretnem najviše bogatih neženja? (Molim vas, navedite imena restorana, barova, teretana)
2. Koju staronosnu grupu bih trebala da ciljam?
3. Zašto je većina bogataša prosječnog izgleda?
4. Upoznala sam nekoliko djevojaka koje nisu lijepe ni zanimljive, a ipak su se bogato udale. Kako?
5. Kako odlučujete o tome ko će biti vaša djevojka, a ko vaša žena? . To su bila njena pitanja, a da bi na kraju dobila odgovor od jednoga bogatoga bankara i vlasnika kompanije, ali to sigurno nije bio odgovor kojeg je očekivala

” Poštovana gospođice, pročitao sam vaš post sa velikim intresovanjem. Pretpostavljam da postoji mnogo djevojaka koje zanima odgovor na vaša pitanja. Dozvolite da analiziram situaciju kao profesionalni investitor. Moj godišnji prihod je nešto veći od 500.000 dolara godišnje, koji zadovoljavaju vaše zahtjeve, tako da se nadam da svi vjeruju da ne gubim vrijeme ovdje tek tako. Sa stanovništva biznismena loša je odluka oženiti te. Odgovor je vrlo jednostavan. Dozvolite da vam objasnim! Stavite sve na stranu, ono što vi suštinski pokušavate jeste da trampite „ljepotu“ za „novac“: osoba A daje ljepotu, a osoba B plaća za to što se čini pošteno! Međutim, postoji jedan problem – tvoja ljepota će izblijediti, a moj novac neće nestati tek tako. Činjenica je da će se moj prihod iz godine u godinu povećavati, ali ti ne možeš biti ljepša iz godine u godinu. Zato, sa stanovništva ekonomije ja dajem dobitak, a ti daješ nešto što gubi vrijednost. Ako je ljepota sve što imaš da daš, vremenom će se smanjivati njena „vrijednost“, a možda i potpuno nestane.

Dalje u svome odgovoru je ovaj bogataš još više objasnio zašto je ova djevojka loša opcija da je bilo ko, posebno oni  muškarci sa novcem ožene, pa je u svome pismu napisao još i ovo:

”Prema uslovima koje imamo na Wallstreetu sve čime trgujemo ima svoju poziciju, takozvanu „trgovinsku poziciju“. U ovom slučaju to je izlaženje sa tobom. Ako vrijednost onoga čime trgujemo pada, mi ćemo to prodati i nikako nije dobra ideja da to zadržimo dugoročno. Isto važi i sa brakom koji ste vi ponudili. Možda zvuči okrutno, ali mudra je odluka da sve čija je vrijednost sklona amortizaciji bude prodato ili dato u zakup. Svako ko godišnje ima 500.000 dolara nije budala, mi ćemo možda izaći sa tobom, ali te nikada nećemo oženiti. Savjetovao bih ti da zaboraviš na udaju za bogatog momka. Usput, daleko bi bolje da sebi postaviš cilj da sama postaneš bogat čovjek i zaradiš tih 500.000 dolara. Imaš veće šanse za to, nego da pronađeš bogatu budalu! Nadam se da ti je ovaj odgovor pomogao.

Sa poštovanjem,
Direktor kompanije „J.P.Morgan“