Ovo voće i povrće liči na ljudske organe, i upravo su i korisni za te ljudske organe: Mrkva, celer, orah trebaju da se jedu svaki dan, a evo i zašto (SAVJET)

0

Neki su od vas možda i znali da postoji veza između određenog voća i povrća, tj. njihovog oblika i organa koje te voćke i povrće mogu da liječe, tako da neke od ovih biljaka liječe ljudske organe na koje u stvari i liče, a o tome se na žalost veoma malo zna. Pa tako kada presiječete mrkvu, vidjet ćete da unutrašnjost jako podsjeća na ljudske oči, a zna se da je mrkva veoma dobra za ljudski vid.  Mrkve su pune antioksidansa, vitamina i beta karotena koji smanjuje šanse od vodećeg uzroka gubitka vida kod starijih osoba. Dokazano je da mrkva pospješuje dolazak krvi u oči te da unapređuje određene funkcije očiju

Kaže se i da ako vas kojim slučajem boli glava, da treba samo da pojedete šaku oraha i da će bol prestati. Orah i izgleda kao ljudski mozak, kada ga izvadite iz njegove ljuske, a naučno je dokazano da orah pomaže u razvoju funkcije mozga. Orasi su bogati omega 3 masnim kiselinama, a koje su neophodne za funkcionisanje mozga. Isto tako se u narodu misli , barem kod muškaraca, da koliko je orah koristan za veliku glavu, tako je koristan i za malu glavu, odnosno za potenciju.

Duge stabljike celera pomalo podsjećaju na ljudske kosti, pa je tako i dokazano da je konzumiranje celera veoma korisno za naše kosti, jer je celer dobar izvor silicijuma koji daje snagu našim kostima, a još jedna sličnost je i ta da naše kosti sadrže u sebi 23% natrijuma, a isto je tako i sa celerom sa kojim možemo da unesemo dovoljno natrijuma da nam bude korisno za naše kosti.