Ovo su fotografije koje pokazuju i drugu stranu istorije. Bićete iznenađeni (FOTO)

0
25

Istorija ili historija ili povijest je prepuna tajni i neke od tih tajni zasigurno, barem za našega vijeka nećemo saznati. Ipak da bi saučuvali uspomenu na neke velike dane u svjetskoj, a i u našoj istoriji, pojedinačnoj ili porodičnoj, služe nam fotografije uz pomoću kojih ostanu zabilježene neke stvari i događaji za vijeke vjekova.

Prvu fotografiju ikada je napravio Francuz Joseph Nicephore Niepce, a od te prve fotografije pa sve do danas se mnogo toga promijenilo, na žalost dosta toga i ne baš na bolje.

Da je postojala i druga strana istorije od one koja nam je poznata dokaz su i neke od ovih fotografija koje dijelimo sa vama:

Britanski demineri na treningu. Vjerojatno mnogima nije jasno šta se dešava na ovoj fotografiji. Demineri treniraju vađenje mina sa terena faktički kao slijepci, da bi znali kako da takvo nešto rade u uslovima noći ili totalnoga mraka

Susret Adolfa Hitlera sa muftijom Haj Aminom al Huseinom iz Jerusalema, u Njemačkoj, 1941. Godine.

New York, godina 1993. iI večera u Svjetskom trgovinskom centru. Jednom od dva nebodera blizanca koji će nekoliko godina kasnije biti srušeni u terorističkom napadu.

Policajac ili žandar piše kaznu čovjeku na plaži, u Holandiji, 1931. Godine zbog prevelike obnaženosti i ne nosanja adekvatnog kupaćeg kostima. Šta li bi taj žandar rekao danas da malo prošeta Holandijom ili Amsterdamom samo.

Štokholm, Švedska, 1967. Godina kada je u toj zemlji promjenjeno pravilo vožnje sa ljeve strane ceste na desnu.

Prijenosni radio na šeširu od slame kojeg je napravio jedan američki inovator 1931. Godine

Australsko- američka ekspedicija na Sjevernome polu između 1911- 1914. Godine. Psi vuku saonice, a cijela fotografija je zaista fascinantna.