Ovo se nikada ne zna kada će vam zatrebati: Evo kako da otključate bravu uz pomoć ukosnice ( VIDEO)

0
59

Ove stvari ste sigurno bezbroj puta viđali u filmovima i uvijek vam je bilo interesantno kako to junaci filmova rade, ali se malo ko od nas stvarno upitao kako se to zaista radi. Mi vam dajemo u uvid kako da otključate bravu za samo jednu minutu.

Ključ i brava

Pretpostavimo da ste zaboravili ili izgubili svoj ključ ili ste negdje zatvoreni protiv svije volje ili sasvim slučajno. U filmovim ste vidjeli kako pojedini junaci otvaraju brave pomoću kreditnih kartica, ali realno to rijetko kada uspjeva. Međutim ovaj postupak uspijeva uvijek.

Ukosnica


One nisu samo za kosu! Potrebne su vam dvije ukosnice kako bi vam uspjeelo da otključate bravu. Za početak jednu savijte za 90 stepeni.

Drugu stavite u bravu upravo ovako.


Zatim stavite drugu ovako kako vam je pokazano na slici.

Druga ukosnica


Dobro pogledajte kako se koristi druga. Evo kako sve to izgleda iznutra.

Ovo je prikaz mehanizma brave dok otključavate ukosnicom.

Evo šta se zapravo dešava.


Ukratko, želite da pomjerite cilindar sve dok se vrata ne otključaju. Crvene će gurnuti plave gore i stvoriće se obrazac koji odgovara ključu i brava će biti otključana.

Isto je kao kada koristite ključ


Lakše ćete primjetiti kako izgleda cijeli proces kada pogledate kako funkcioniše ključ. Dakle, ukosnica je samo zamjena za ključ.

Upozorenje za sve vas.


Nadamo se da razumijete da je ovakav način otvaranja brava i provaljivanja nezakonit i da nose sa sobom neke zakonske kosekvence. Stoga je ovo samo  za posebne okolnosti, u slučaju da nemate, da ste izgubili ili zaboravili svoj ključ.

Nikako ni ne pomišljajte da postanete profesionalac, jer to vas vodi u sigurnu propast.