OVO ODMAH MAKNITE IZ AUTA: Svi ga nose ovih dana, a ako ga ostavite na visokoj temperaturi može vam NAPRAVITI HAOS! (FOTO)

0

Koliko puta vam se desilo da ste neke stvari smetnuli sa uma i da ste se poslije pitali da li ste neku stvar uradili ili ne. Neke od najpoznatijih stvari koje često smetnemo sa uma jeste da li smo ugasili šporet, isključili peglu, zaključali vrata.
Jedan od glavnih rtazloga zaštp to radimo jeste da te stvari radimo automatski i nesvjesno i samim tim teško nam je se sjetiti da li smo to uradili.

Međutim, postoji jedna stvar koju ne bismo trebali da ostavljamo u svojim automobilima. Sa obzirom da se nalazimo u periodu pandemije i da stalno sa sobom nosimo dezinfekciono sredstvo, ne bismo ga nikada trebali ostavljati u automobilu.
Istraživanja su pokazala da je u posljednje vrijeme većina požara prouzrokovana upravo dezinfekcionim sredstvom.

Ovo posebno važi za naše podneblje, jer je kod nas stiglo ljeto i temperature vrlo često prelaze 30 stepeni, a poznato je da ta sredstva u sebi imau alkohol, pa je jako bitno da prilikom ostavljanja automobila, sklonimo to sredstvo ili jednostavno ponesemo sa sobom, kako bismo bili sigurni.

Da li vi držite sredstvo za dezinfekciju u vašem automobilu.?