OVO NIKO NIJE ZNAO! – ZORICA MARKOVIĆ RAZOTKRILA TOMU ZDRAVKOVIĆA! Nije želela više da ćuti, umešala i Silvanu Armenulić!

0

Film koji je prošle godine izašao u kinima pod nazivom Toma,  u režiji Dragana Bjelogrlića, je osvojio srca cijele regije. Kina su mjeseci nakon premijere bila puna i ne znamo da li postoji jedna osoba koja ga nije pogledala.

Cela radnja filma je o Tomi Zdravkoviću, a u njemu se pored njega nalaze i mnogi drugi pjevači koji su u njegovo vrijeme kretali sa muzikom. Neki nisu zadovoljni kako su predstavljeni, kao Lepa Lukić. Naime, glavna radnja filma je to što je Toma kao bio zaljubljen u pjevačicu Silvanu Armenulić, koja je život izgubila u saobraćajnoj nesreći. Povodom cijele priče, oglasila se pjevačica Zorica Marković , te rekla kako je hit Šta će mi život bez tebe dragi koji je Toma napisao, trebao da pripadne njoj umjesto Silvani.

 

Silavana je kako Zorica kaže dobila pjesmu jer je bila bolje riba od nje. Zorica kaže da je došla u Beograd 1972. godine, u restoran gdje su pjevai Šaban Šaulić i Toma Zdravković i kada ih je vidjela i čula umalo je pala u nesvijest od uzbuđenja. Kasnije je snimala pjesme koje je narod prihvatio ali je sumnjala da će se probiti na estradi.