Ovo ne sluti na dobro: Zmija od metar i po pronađena u snijegu, znate li uopšte šta to znači? – Kreacije Portal
Najnovije Zanimljivosti

Ovo ne sluti na dobro: Zmija od metar i po pronađena u snijegu, znate li uopšte šta to znači?

Prvi snijeg je napadao i u dvorište Miloša Stojkovića iz sela Kaona u Dragačevu, ali snijeg nije bio razlogom velikoga iznenađenje ovoga domaćina kada je izašao u svoje dvorište, već je bilo to da je ispod tankog sloja snijega pronašao crnu zmiju koja je bila duga čak metar i po, a ovaj domaćin je objasnio kako se sve to desilo:

“Pošao sam da nacijepam drva, i u trenutku kada sam se krenuo vraćati, vidio sam je na jednom stepeniku. Prvo što mi je palo na pamet jeste da je to bio neki kaiš ili možda pokidano kablo, ali kad sam malo bliže prišao, imao sam šta i vidjet. Bukvalno nekoliko centimetara od mene je stajala zmija.”

Miloš priznaje da je bio iznenađen i pomalo uplašen jer do sada nije viđao zmije u svome dvorištu čak ni u vrijeme ljeta, pa je uradio sljedeće:

“Uzeo sam grablje a zatim je gurnuo da vidim je li živa. Onda sam je izgurao u snijeg, jer nisam želio da je ubijem, pa sam je samo ostavio tu gdje i jeste. Ali đavo mi nije dao mira pa sam se vratio kasnije do nje, i onda sam vidio da je mrtva tu kod kačare”– dodao je da ne zna da li se radi o nekoj kućnoj zmiji ili je neka druga vrsta ali smatra da ovo nikako nije dobar znak

Prije se vjerovalo, a mnogi ljudi vjeruju u to i danas da kada se zmije pojave zimi, to je znak da je nekoga tokom ljeta ujela bez razloga te je zemlja ne želi primiti u sebe, a po starim vjerovanjima to je znak da će se desiti neke veoma loše stvari, mada stručnjaci objašnjavaju da ovakve pojave zmije u zimskom periodu su uzrok velikih klimatskih promjena

 

Oglasi – Advertisement