OVO MU JE OSTALA NEOSTVARENA ŽELJA: Đorđe Balašević je u MUZICI postigao sve, ali mu se nije ispunio DJEČAČKI SAN- TUGA (FOTO)

0

Najveći kantautor sa ovih prostora, Đorđe Balašević, preminuo je u svojoj 67. godini, a kako se saznaje nezvanično, bio je u veoma lošem stanju, pozitivan na kovid i sa teškom upalom pluća na obje strane. Manje je poznato za Đoleta da je on kao veoma mlad bio iznimno talentovan za fudbal i da je čak bio talentovaniji za taj sport nego za muziku, a u jednom svome inetrvjuu on je i ispričao kako je tekla ta njegova kratka sportska karijera:

” Volio sam da igram fudbal iznad svega. I što je mnogo bitnije – nisam ga samo volio, nego sam bio i vrlo talentovan. Igrao sam za reprezentaciju škole i bio najbolji golgeter. Tu su me vidjeli neki ljudi iz FK Železničara (jedan od novosadskih malih zonskih klubova) i odveli me u svoje redove. Sa nepunih 16 godina postao sam prvotimac i najbolji golgeter ekipe. Tako su i moji apetiti porasli, bio sam zapažen od emisara iz FK Vojvodina i ubrzo sam postao član podmlatka. Međutim, tu nastaje nagli zastoj moje fudbalske karijere. Tadašnji trener podmlatka Vojvodine, Žarko Nikolić, nije cijenio moje golgeterske sposobnosti, već je od mene zahtijevao da ne dajem golove. A ja sam bio strijelac. Tako je Nikolić došao do zaključka da ja nisam tip budućeg centarfora prvog tima Vojvodine, pa sam počeo da provodim vreme na klupi za rezervne igrače. To mi je na kraju dosadilo”– te je dodao kako nije bio uporan i veoma brzo je odustao od treninga i njegova fudbalska karijera se završila 1969. godine

Intervju je dao sada već davne 1979 godine, a tada su ga novinari zapitali da li bi se tada mijenjao sa tada velikom zvijezdom fudbala u Jugoslaviji, Safetom Sušićem, na šta je Đole rekao: ‘‘Sada, sigurno ne! Moram da priznam da lakše zarađujem svoj novac u odnosu na fudbalere. Mislim da je profesionalno bavljenje fudbalom vrlo težak fizički posao. Zato sam zahvalan Žarku Nikoliću, što je pogriješio u procjeni moga talenta. Sada, kako to volim da kažem, pjevajući zarađujem novac. Ipak ostala je neostvarena želja – da u dresu Vojvodine tresem mreže, a da moj babo na tribinama gleda sina i topi se od miline!”