Ovo je žena koja ima najduže nokte na svijetu – Ovako izgleda njen život – Nokti su mi divni, to su moja dječica. Ali, onda se desilo nešto grozno”

0

Lee Redmond nije sjekla nokte još od 1979. godine, a ona ih redovno uranja u toplo maslinovo ulje a polira ih svaki dan kako bi ih održala u najboljem mogućem stanju. Najduži nokti na obje ruke dostigli su nevjerovatnih 8,65 metara, čime su oborili Guinnesov rekord za najduže nokte na svijetu. “Uvijek sam određivala datuma kada ću ih odrezati, ali jednostavno nisam msmogla snage. Zaljubila sam se. Divim im se. To su moje male bebe. Čudno je kako postaju vremenom dio vas” rekla je Lee.

Ali, Lee iz Salt Lake City-a, bila je prinuđena da skrati nokte kada je završila u užasnoj saobraćajnoj nesreći u kojoj je ostala bez noktiju. U tom trenutku je sjedila na suzovačevom mjestu kada se automobil u kojem se nalazila, sudario sa druga tri  vozila i prevrnuo. Rekla je: “Prvo što sam vidjela bio je nokat i počela sam odmah da plačem”.

Kaže da je rekla ženi koja je bila svjedok nesreće da su njeni nokti ušli u Guinnesovu knjigu rekorda, a žena je obišla oko mjesta nesreće i sakupila ostatke njenih noktiju koji su bili bili raskomadani. Ona ih sada čuva u plastičnoj kesi kao uspomenu da rekordne dane. “Jednostavno sam morala da to prihvatim, jer nisam mogao ništa da promijenim tu. Ono što me je mučilo je to što su ti nokti bili bukvalno svrha mog života.”