OVO JE BILA POSLJEDNJA ŽELJA ĐORĐA BALAŠEVIĆA- Srce puca od prevelike tuge (FOTO)

0

Cijela naša regija, teritorija bivše Jugoslavije je ostala u šoku na vijest da je jučer u svojoj 67. godini preminuo kantautor Đorđe Balašević, jedan od najvećih umjetnika, pjesnika, muzičara koje je ovo područje imalo i vjerojatno koje će imati.

Bio je jedan od najvećih umjetnika u svijetu muzike sa ovih prostora, i ne postoji grad i mjesto na teritoriji bivše Jugoslavije gdje on nije bio dobrodošao i u kojima nije mogao da dupke napuni bilo kakvu koncertnu ili sportsku dvoranu, pa i stadion. Đole je prije nekoliko dana bio hitno primljen na Infektivnu kliniku u Novom Sadu, te se saznalo da je imao jaku upalu pluća na obje strane te da je bio pozitivan na korona virus

Prema nekim izvorima, kada mu se stanje pogoršalo, donešena je odluka da se prebaci na odjel intenzivne njege, a prije nego li je to urađeno, Đole je imao samo jednu želju, a to je da se čuje sa svojom najvećom ljubavlju, sa svojom Oliverom. Intenzivna njega je bila neophodna, ali nažalost, ni ona nije pomogla legendarnom Đoletu da pobijedi bolest.