Ovo je 5 najluđih pravila britanske kraljevske porodice koje čak i kraljica mora poštovati

0
22

Kraljevska porodica je porodica koja je veoma važna ali interesantna svjetskoj javnosti. Kao i svaka porodica ona unutar sebe ima određena pravila kojih se svi članovi porodice moraju držatzi. Naravno da zbog same važnosti kraljevske porodice oni imaju mnogo više pravila unutar svoje poroidice, bilo da se oni tiču ponašanja, oblaćenja ili sličnih stvari.

Sva ta pravila vrijede, kako za stare članove porodice, tako i za nove.

Vjerujemo da nije niti malo loše biti dijelom i biti članom ove porodice, ali postoje neka pravila unutar ove porodice za koje ne možemo da vjerujemo da se oni uopšte pridržavaju toga.

Vrane na krovu

Vjerovatno niste čuli za ovo ludo pravilo da na londonskoj kuli mora biti najmanje šest vrana, da ne bi palo kraljevstvo. Zato se vode računa o tome.

Kada kraljica završi sa jelom, svi prestaju

Ako jedete u društvu kraljice, onda pratite njen ritam, jerkada stara dama završi za jelom, svi su za tim stolom završili, bez obzira koliko vam je još hrane ostalo na tanjuru. Tako svi rade ioz poštovanja prema kraljici.

Ne mogu glasati

Ni jedan član porodice ne glasa na izborima jer bi se to smatralo da je to direktan uticaj na glasačko tijelo. Oni će uvijek biti u suradnji sa pobjednicima izbora, ali na izborima ne glasaju.

Ne jedu ostrige

Kako ne bi došlo do trovanja ili do nekih alergijskih reakcija, niti jedan član kraljevske porodice ne smije da jede ostrige. Mada, ponekad, princ Čarls prekrši ovo pravilo.

Niko ne smije da dotiče članove kraljevske porodice

Prvo ćemo reći da je princeza Dajana bila drugačija po ovom pitanju. Ona je grlila siromašne, pa je čak u naručju držala i dijete oboljelo od HIV-a, što ne bi svako uradio. Iako pravilo tako nalaže, neke poznate ličnost to ne znaju, pa dotiču kraljevsku porodicu tokom slikanja.