Ove Namirnice Nikako Ne Perite Prije Kuhanja: Prijeti Vam Trovanje, A Svi To Radite!

0

Možda će nekome zvučati čudno , ali postoje neke namirnice , koje kada operete mogu biti opasne po zdravlje. Naime , pranjem nekih namirnica bakterije se šire , i tako može doći do trovanja , ako poslije tu namirnicu konzumirate. U nastavku pročitajte popis namirnica , koje nikako ne smijete prati.

 

Jaja- Jaja u sebi sadrže tvar koja ih štiti od bakterija. Ako operete jaje ,voda će uništiti ovu zaštitu. Tako da jaja prije kuhanja nemojte prati.

Piletina- Nikako sirovu piletinu ne smijete prati , i to morae shvatiti jako ozbiljno. Piletinu trebate kuhati ravilno , i nakon što obradite meso , dobro operite ruke.

Ostalo meso- zabrana pranja se ne odnosi sao na piletinu već i na ostalo meso , kao što je govedina , junetina svinjetina , i janjetina koje također sadrži bakteriju koja se pranjem oslobađa.

Tjestenina- Svi veliki kuhari smatraju da je veliki grijeh oprati tjesteninu nakon kuhanja , jer uklanja škrob , koji je ključan u pravljenju umaka sa tjesteninom. Ne smijete ih prai ni prije , ni nakon kuhanja.

 

Gljive- Gljive su spužvaste strukture i brzo upijaju vodu , nikada ih ne treba prati. Ako vidite da su prljve , samo ogulite gornji sloj , a gljive možete oprati samo ako su promijenile boju.