Ovako je jedan djed, u vrijeme ove svjetske krize, po prvi puta upoznao svoga unuka: Fotografija ganula srca ljudi širom svijeta (FOTO)

0
469

Svima je već poznato da je Svjetska zdravstvena organizacija proglasila stanje pandemioje korona virusa u cijelome svijetu i shodno tome mnoge države u svijetu su uvele neke mjere zaštite od zaraze kojih trebaju da se pridržavaju svi građani. Prije svega, u mnogim državama je  uvedena mjera izolacije i ostajanja u svojim kućama i stanovima, te mogućnost izlaska samo u izuzetnim situacijama, kada je potrebno nešto nabaviti od lijekova i prehrambenih proizvoda.

U mnogim državama je zabranjeno kretanje, totalno, ljudima starijim od 65 godina i mlađima od 18, u nekima je uveden i policijski sat, a kretati se mogu samo oni koji moraju na posao, kao i policijske i vojne snage. Naravno, sve je to uticalo da mnoge porodice budu razdvojene, da djeca ne smiju da posjećuju svoje roditelje i obrnuto, ali smo svi, više manje svjesni da je to za naše dobro i da se neko vrijeme moramo ponašati u skladu sa mjerama

Ipak, ova fotografija koja se pojavila na društvenim mrežama, a koja pokazuje jednoga djeda iz Irske kako po prvi puta upoznaje svoga novorođenog unuka u vrijeme ove pandemije je raznježila sve one koji su vidjeli fotografiju, a mnogima je izmamila i suzu u oku. Novopečeni otac, koji se zove Majkl Galačor je želio da svoga tek rođenog sinčića Faolana  upozna sa djedom, ali je zbog korona virusa taj susret morao da se obavi na malo drugačiji način, nego inače.. Sve je snimila Majklova sestra Ema,a  fotografija se pojavila na društvenim mrežama i dobila veliki broj lajkova i šeranja kao i lijepih komentara:

”Tri generacije društvenog distanciranja dok moj tata upoznaje unuka prvi put” – napisala je Ema.