Ovakav izliv mržnje se rijetko viđa: Kosovski ambasador izvrijeđao Novaka Đokovića kao niko- On je primitivac i nije ni čudo da ga niko ne voli kada stalno radi ove stvari (FOTO) – Kreacije Portal
Najnovije Zanimljivosti

Ovakav izliv mržnje se rijetko viđa: Kosovski ambasador izvrijeđao Novaka Đokovića kao niko- On je primitivac i nije ni čudo da ga niko ne voli kada stalno radi ove stvari (FOTO)

Veleposlanik Kosova u Bugarskoj Edon Cana je podigao veliku prašinu u regiji, posebno na relaciji Srbija- Kosovo sa svojim twittom vezanog uz najboljeg srpskog i jednog od najboljih tenisača svijeta Novaka Đokovića, nakon povijesne pobjede Srbije na prvom timskom ATP kupu. Ono što je u svome statusu rekao ovaj političar svakako ne priliči jednom diplomati, a posebno čovjeku. Proslava titule od strane srpske reprezentacije u tenisu je toliko izazvala ovoga političara da je bacio drvlje i kamenje na proslavljenog srpskog sportistu, a njegov komentar je bio sljedeći:

“Nakon vojnog marša (Marš na Drinu) nastavili su s Kosovom. Možete biti pobjednik ATP kupa, ali duboki ste primitivni, zaostali klasični balkanski nacionalist i šovinist. Nije slučajno što je Novak Đoković najmanje voljeni teniski prvak u povijesti sporta.”

Inače, teniska reprezentacija Srbije je osvojila ATP kup n pobjedom u finalu nad Španijom od 2:1, a odlučujući pojen je za Srbiju je donio par Novak Đoković i Viktor Troicki, koji su s 6: 3, 6: 4 pobijedili španjolsku kombinaciju Feliciano Lopez – Pablo Karenjo Busta. Nakon toga je uslijedilo veliko slavlje koje se na neki način mnogima nije svidjelo, a posebno Đokovićevo potenciranje na Kosovo, što se građanima ove republike nije nikako dopalo i sve je to izazvalo čitav niz negativnih komentara, a jedan od najžešćih je upravo bio ovaj komentar kosovskog ambasadora u Bugarskoj.

Sve u svemu, opet je sport postao način za politička prepucavanja na Balkanu, a tome mnogo doprinose i sami sportisti sa svojim svjesnim provokacijama, mada je ipak još uvijek više onih lijepih i nadasve pozitivnih priča.

 

 

 

Oglasi – Advertisement