OVAKAV HOR*R JE MOGUĆ SAMO KOD NAS- “GLEDALA SAM KAKO SESTRA HRANI MRT*U ŽENU”- Bizarni incident u Hrvatskoj, bolnica optužena za nemar- “Ova gospođa vam ne diše”- NEVJERICA (FOTO)

0

Zaista bizarna situacija se desila u Hrvatsko, u bolnici u Čakovcu, a na društvenim mrežama je jedna žena iz Čakovca se požalila na tretman Odjeljenja gastroenterologije bolnice Čakovec prema njenoj majci, ali i prema njoj samoj kada je pokušala da dobije određene informacije o zdravstvenom stanju svoje majke. Ana Novak, kako se zove ova žena je inače iz Pribislavca, te se požalila na  “izrazito bezobrazno osoblje bolničkog odjeljenja”. Ona tvrdi kako se osoblje u bolnici prema pacijentima ponašaju kao prema inventaru, te kako je njena majka iz bolnice izašla bolesnija nego kada je ušla u nju, i da su joj u bolnici uništili svako dostojanstvo, a u svojoj ispovijesti je između ostalog na početku napisala:

Odjeljenje gastroenterologija – šaka jadnika i vjerujte odgovarati ćete mi svi vi koji ste učestvovali i jednim dijelom bili priča tog horora. Do zadnjeg atoma svog bića boriti ću se za svoju mamu, jer sve što imam i jesam dugujem njoj, a kao što ste se vi s****** sa njom na informacijama, tako ću i ja sa vama! Živa katastrofa! Prokletnici! Odgovarati ćete jednog dana i pred Bogom, a sada pred cijelom državom! Vjerujte nema veće sile između majke i kćerke! Ne silite se da ste jači” – napisala je ljutita mlada žena. Ona je u svojoj podužoj izjavi navela sve propuste koje je osoblje uradilo prema njenoj majci, a onda je i opisala jednu zaista bizarnu situaciju iz bolničke sobe:

” Da ima u tim ljudima imalo empatije i ljudskosti, i da se prema pacijentima ne ponašaju kao prema inventaru, tog kobnog ponedjeljka, dotična medicinska sestra uvidjela bi da je mamina cimerka bila mrtva, a ona ju je hranila sondom i davala joj infuziju. Ja sam ta koja sam medicinskoj sestri rekla da ova gospođa ne diše, jer sam se igrom slučaja našla u sobi. Žalosno. Ne znam čega ima više u meni – tuge, jada ili bijesa” – napisala je Ana Novak i dodala: – ”Svi smo mi satkani od istoga, i svi smo ispod istog neba i vjerujte Bog sve vidi i ne naplaćuje svaki dan, ali vama besramnici jedni sa spomenutog odjeljenja naplatiti će duplo! I neka! Za drugo niste! Niste zaslužili ni mrvu poštovanja, jer istoga nemate! Fuj!”

Ostatak pročitajte OVDJE