Otkrivene tajne prve dame Srbije: Kako je izgledala i čime se bavila Tamara Vučić pre udaje za predsednika! (FOTO)

0

Od svih političara u regiji najpoznatiji je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, koji voli izlaziti u medije i pričati o tome što je zemlja postigla pod njegovim vodstvom. Ima snažnu podršku ruralnih područja i umirovljenika, a mnogi ga vide kao svojevrsnog diktatora. Govoreći o privatnom životu, prvo se oženio novinarkom Ksenijom Vučić, koja je iznenada preminula prije šest mjeseci, s kojom ima dvoje djece, sina Danila i kćer Milicu.

Do razvoda između njih došlo je nakon što je upoznao sadašnju suprugu Tamaru, a tada se spekulisalo da je ona razlog raspada prvog braka srpskog predsjednika. Danas je Tamara Vučić, nekada poznata kao Đukanović, prva dama Srbije, a kad god se pojavi u javnosti, oduševljava sve svojim elegantnim izgledom i važi za pravu damu.

Rođena je u Loznici, gdje je završila osnovnu i srednju školu, zatim pohađala Beogradsku akademiju, Odsjek za engleski jezik Filozofskog fakulteta, ali je diplomirala na Fakultetu političkih nauka. Potom je primljena i diplomirala na Diplomatskoj akademiji Ministarstva vanjskih poslova, a od 2010. radi kao konzultant. Nakon toga je jedno vrijeme radila i kao reporterka, a nakon udaje za Vučića počela se baviti humanitarnim radom.