OTKRIVENA TAJNA ESTRADE KOJA JE ČUVANA NEKOLIKO DECENIJA- POZNATI PJEVAČ NAPASTOVAO DJEVOJKU, A LJUBA ZEMUNAC ZA NJEGA OTIŠAO NA ROBIJU (FOTO)

0

Jordan Antonić, bivši komandir straže u Okružnom zatvoru otkrio je za medije jednu veliku tajnu koja se na estradi pričala, ali da niko ne čuje, i koja je godinama čuvana. To je priča o poznatom pjevaču koji je napastovao jednu djevojku, ali za svoj zločin nije nikada odgovarao. U to vrijeme je svako znao za Ljubu Zemunca, žestokog momka sa beogradskog asfalta, a onjemu se i 30 godina nakon njegove smrti pričaju razne priče.

Ljuba je u nekoliko navrata bio u zatvoru, a sada se u emisiji ”Gola istina” saznalo zašto je bio drugi puta, a to je otkrio Antonić: Ljuba je iz “Spuža” doveden u “Centralni zatvor. Tad smo čuli da dolazi Ljuba Zemunac zbog silovanja. Ali kako su tada pričali nije silovao on nego Bora Spužić Kvaka, ali je Ljuba to preuzeo na sebe”

O ovome se nikada nije pričalo u javnosti, Bora je nastavio da pjeva. 1997. godine je doživio moždani udar i više nije mogao da govori,a umro je 2002. godine u Požarevcu