OTKRIVENA POSLJEDNJA ŽELJA KRALJICE ELIZABETE- Tiče se princa Harija- A evo da li je OSTVARENA!- Ovo DO SMR*I nije prežalila! (FOTO)

0

Istoričar i stručnjak za kraljevsku porodicu, Robert Hardman, otkrio je za medije koja je bila posljednja želja Elizabete Ii, te da nije željela da vidi svoj spomenik, niti da ima zasebnu grobnicu unutar kapele Svetog Džordža, te je željela da svoga oca učini ponosnim Kako je otkrio ovaj stručnjak, kraljičina posljednja želja je bila ta da se Hari pomiri sa ostatkom porodice, te da se vrati u Englesku, ali nažalost, ta joj se želja nije ispunila. Poznato je da je Hari uvijek bio kraljičin miljenik, a onda su stizale i druge potvrde da ga je kraljica obožavala usprkos svim izdajama i razočarenjima koje joj je on priredio u posljednjih nekoliko godina.

Podsjećanja radi, on i njegova supruga Megan Markl su više puta davali intervjue u kojima su optužili Harijevu porodicu za rasizam i diskriminaciju Megan, da bi donijeli i odluku da se totalno odvoje od porodice i presele na drugi kontinent, ali čini se da je kraljica ipak bila mekog srca i da je Hariju sve to opraštala:” Kraljica je svog unuka, princa Harija, obožavala sve do posljednjeg dana svog života. Isto tako, Hari je nju izuzetno volio, te mu je zbog toga njena smrt jako teško pala” – rekao je Hardman, te je ptkrio da je Hariju veoma teško padalo što posljednjih godina nije svoju baku viđao i češće:” Ona je bila jedna od najsnažnijih poveznica između Kalifornije i Vindsora, a jedino je njena ljubav uspela da zadrži Harija od toga da kompletno prekine sve veze sa svojom porodicom” – dodao je istoričar.

Kraljica je na kraju sahranjena onako kako je željela, dok su uz njen kovčeg stajali njeni najmiliji, te je pokopana zajedno sa vojvodom od Edinburga u Memorijalnoj kapeli kralja Džordža VI. Elizabeta je pokopana s bojom Grenadirske garde i manjom verzijom kraljevske zastave pukovnije koju je kralj Čarls stavio na njen kovčeg. Grenadirska garda je najstarija pješadijska gardijska pukovnija, a kraljica je bila njena zapovjednica.