Otkriven rani pokazatelj teškog tijeka oboljenja od Covid19 – TREBATE ZNATI

0

Njemački stručnjaci  su otkrili dvije vrste nezrelih stanica u krvi , koje objašnjavaju zgrušavanje krvi kod oboljenja izazvabnim infekcijom Covid-19. Tako je moguće rano prepoznati da bi tijek oboljenja mogao biti težak.

 

Još uvijek nije jasno zašto infekcija izazvana korona virusom kod brojnih inficiranih osoba , protiče sa blagim simptomima ili bez simptoma , a drugima ugrožava život. Kod teškog Covid oboljenja , često se radi o krivoj reakciji tijela na upalu. Upala zahvati pluća , ponekad budu pogođeni i srce i bubrezi.

Stručnjaci iz Njemačke su u krvi pacijenata oboljelih od Covid-19 otkrili pokazatelj koji bi već u ranoj fazi mogao upućivati na mogući teški tijek oboljenja. Otkrili su nezrele stanice trombocita , koji imaju ključnu ulogu u zgrušavanju krvi.Osim toga stručnjaci su otkrili i jako puno nezrelih crvenih krvnih zrnaca eritrocita , koja obično sazrijevaju u koštanoj srži. Crvena krvna zrna su odgovorna za prijenos kisika u tijelu , a nedostatak ovih zrnaca ukazuju na nedostatak kisika , to je poznata reakcija kod teškog oboljenja pluća.