Otkriven plan za nastavak školske godine: Škola bi se mogla nastaviti u ovome mejsecu- Da nije i suviše rano

0
1051

Poznata je činjenica da je sa početkom epidemije koronavirusa u Srbiji, ali isto tako i u ostatku regije, među prvim bila uvedenim mjerama o zatvaranju svih vrtića, škola i fakulteta, zbog čega su jadni učenici i studenti bili prinuđeni da svoje školovanje nastave preko specijalnog televizijskog programa odnosno online respektivno.

To se za sada pokazalo kao jako efikasno, međutim u u početku je bilo nekih određenih problema, a obzirom kako je ovo sve većini bila aposlutna novina i svi su ovo totalno nespremni dočekali, bilo je potrebno vrijeme kako bi se svi adaptiraju na novu vrstu rada.
Prije par dana se na ovu temu oglasio i ministar za prosvjetu u Vladi Srbije lično, koji je gostujući na televiziji kazao kako postoji tračak nade da se već početkom juna djeca i studenti vrate starom načinu rada. Međutim, ono što je sigurno jeste da će se do tada online nastava (odnosno putem televizijskih programa za one mlađe) odvijati bez prekida.

Kazao je i to da je on velika pristalica za sigurnost u radu, međutim da on nije doktor i da se ne smije i ne planira miješati u struku. Ukoliko se djeca i vrate u školi, on tvrdi, da postoji opet jedna kritična tačka na koju treba obratiti posebnu pažnju – djeca i dalje mogu zadobiti zarazu, zbog toga je on naglasio da nije pametno da se dešava povratak u školu tako rano.