Otkrila svoje pravo lice: Lepa Brena priznala da se osjeća muslimankom i da ne voli Srbe koji su činili ratne zločine

0
504

Svima je na ovim prostorima poznato da je Fahreta Jahić, koja je mnogo poznatija kao Lepa Brena, jedna od najvećih zvijezda ovih prostora svih vremena, barem što se ovih naših balkanskih prostora tiče. Ona je uz Cecu i dan- danas vjerovatno najveća zvijezda estrade, ali se , barem kada je Brena u pitanju, vrlo malo govori i piše o njenom porijeklu.

Lepa Brena je rođena u Bosni i Hercegovini, u Tuzli 1960. godine u tradicionalnoj muslimanskoj porodici. Djetinjstvo je provela u Brčkom sa svojim roditeljima, ocem Abidom i majkom Ifetom.

Tokom rata u Bosni i Hercegovini mediji su često pisali o Breni i prozivali je da je prešla na pravoslavnu vjeru, kao i da je promijenila ime u Jelena. Zamjeralo joj se i ti što je navodno pjevala za srpske vojnike, kao i da je jedna od začetnika muzičkog pravca koji se naziva turbofolkom.

Svih ovih godina Lepa Brena je krila svoje pravo mišljenje, ali je u zadnje vrijeme odlučila da malo više govori o svemu tome.

Naime, Brena je rekla da je ona u vrijeme rata živjela u Srbiji gdje je imala i svoju porodicu, jer je već bila u braku sa Slobodanom Živojinovićem pa tada nije puno ni forsirala priču o svome porijeklu i vjeroispovijest, jer su vremena ionako bila teška, pa nije željela da dalje komplikuje situaciju.

Brena kaže da ona jeste muslimanka, da je to uvijek bila, i da nikada neće prestati biti. Takođe je izjavila da da više ne želi da ćuti o zločinima koji su počinili Srbi nad muslimanskim stanovništvom i da takve ljude ona ne može da  voli, a pogotovo da poštuje.  Smatra da je od rata prošlo dosta vremena, i da je vrijeme da se otvoreno počne pričati o zločinima koje su počinili Srbi.

Vjerujemo da ovo razmišljanje Lepe Brene neće naići na baš veliko odobravanje u Srbiji, ali u Bosni i Hercegovini će sigurno izazvati pozitivne reakcije.