OTEKLE SU MI NOGE, SVEKRVA MI JE DALA ODLIČAN SAVJET: Ovaj domaći čaj je najbolji lijek, DJELUJE ODMAH!

0

Oticanje nogu može biti jako ružna i neugodna pojava. S obzirom da su noge dio tijela koji trpi najveći dio opterećenja , često se nekim osobama dogodi da im noge otiču , a kad su ljetne vrućine ova pojava je svakodnevna.

Opterećenje nogama može biti prekomjern težina , duže stajanje na nogama kao i sjedenje. Međutim otok na nogama , može značiti i neki ozbiljniji zdravstveni problem. Nemojte biti lijeni što se tiče brige za vaše zdravlje. Ako vam već duže vrijeme noge otiču , savjetujemo vam da svakako posjetite ljekara , kako bi utvrdio uzrok oticanja.

Da bi smanjili tegobe otečenih nogu konzumirajte manje soli. Ako ne možete nikako bez soli konzumirajte isključivo jodiranu. Naime donosimo vam jedan prirodni čaj koji može mnogo pomoći da smanji otok na nogama. Riječ je o čaju od lišća ili korijena peršuna.

Sve što trebate napraviti je jednu supenu kašiku suhog peršuna , preliti sa 400 ml kipuće vode. Poklopiti i ostaviti da odstoji preko noći. Sutradan procijediti , dodati sok od limuna i piti 3-4 puta na dan. Napraviti pauzu od tri dana. Piti ovaj čaj sve dok otok potpuno ne nestane.