Ostavili joj 400 dolara bakšiša! Otišla se zahvaliti a onda ni sama nije mogla vjerovati šta se dešava (Video)…

0
19

Cayla je konobarica u čak dva restorana koji se nalaze na Havajima. Nije baš bila u dobro finansijskoj situaciji pa je morala da napusti fakultet koji je studirala. Morala je raditi kako bi preživljavala a tome nije bilo kraja pa se nikada nije vratila studiranju.

Nije ju imao ko podržavati u tome niti joj pružiti finansijsku podršku pošto je poslije 18. godine otišla od kuće i osamostalila. Roditelji su joj neko vrijeme mogli obezbjediti novac za školovanja ali već ubrzo se to promjenilo.

Sve je počelo ići nizbrdo i njena majka je ostala bez posla dok je otac radio kao vodoinstalater i još nekih poslova kada bi stigao. Cayla je to bio normalan dan isto kao i svaki, došla je na posao i krenula raditi.

Uskoro joj se u restoranu pojavio jedan par koji joj je postavljao pitanja kao da li ide u školu. Rekla je da je nažalost morala da napusti školu jer nije bila u dobroj finansijskoj situaciji.

Račun koji je taj par trebao da plati je bio 200 dolara, dok su oni njoj ostavili čak 400 dolara bakšiša. Mnogo je bila sretna i oduševljena sa tim gestom ali je odlučila pošto su oni uradili nešto tako lijepo za nju da bi se trebala otići zahvaliti.

Saznala je gdje im je smještaj pa je odnijela cvijeće da im se zahvali ali ono što ju je očekivalo, ni sama nije mogla da nasluti. Pojavili su se u restoranu i rekli kakš joj žele platiti školarinu od 10 hiljada dolara.

Nije mogla da to prihvati ali oni su vidjeli dobrotu u njenim očima te su znali kako ta školarina neće biti bezazlena. Nagovarali su ju da uzme novac a ona je na kraju popustila i pristala na to. Može se reći kako su joj pomogli ostvariti dugogodišnji san. Sve je bilo snimano kamerom što možete pogledati u videu ispod.

Pogledajte video: