Ostala je u drugom stanju sa 14. godina pa su je natjerali da napusti školu: Ipak nikada nije odustala od svojih snova, i na kraju je ipak stala pred sve svoje profesore i to iz ovoga razloga (FOTO)

0

U posljednje vrijeme veoma su česte rasprave o maloljetničkim trudnoćama, kao i negativne reakcije koje takvi slučajevi nose sa sobom. a upravo jedan takav problem je imala djevojka koja se zove Rachel Campey koja je sa 14 godina ostala u drugome stanju. tada je ona bila primorana da napusti školu, ali nikada nije odustala od svojih snova. na kraju je otkrila da je promijenila čak sedam obrazovnih ustanova i da ne zna ni sam koliko je poslova radila samo da bi na kraju ostvarila svoj cilj. Ipak, kako kaže, na kraju se sve isplatilo, jer je Rachel diplomirala na Sveučilištu Leeds Trinity, a na proslavi je sa njom bila i njena kćerka Lily-Rose, a o tome je Rachle rekla i ove stvari:

“Kada sam otkrila u svojoj 14-toj godini da sam u drugom stanju, obećala sam da ću stalno raditi na tome da svojoj kćerci pružim najbolje djetinjstvo koje sam mogla. Danas sam u 21. godini diplomirala sa šestogodišnjakinjom pored sebe”, napisala je ova ponosna mama. Novinarima je još i priznala da već godinama pati od anksioznosti  i da je bila nervozna kao nikada prije na dodjeli diploma, pa je iz toga razloga sve svoje goste zvala da na ceremoniju dođu tri sata ranije, da nešto ne bi krenulo po zlu, ali srećom, ništa loše se nije desilo, a otkrila je i kako je njena kćerka gledala na sve to:

“Kad sam nosila ogrtač, kćerka mi je rekla da izgledam kao neko iz ‘Harryja Pottera”, , a otkrila je da njena kćerka nije krila koliko je ponosna na svoju mamu te da je mala Lilly stalno mahala i svima pokazivala ko je njena mama, a na kraju je Rachel proglašena za osobu koja je mnoge inspirirala i na njihove uspjehe u školovanju, a ona sama želi da se njena promocija iskoristi za priču oko maloljetničkih trudnoća.