Novak Đoković je izvanredan sportista koji neustrašivo stoji iza svojih ubeđenja, čak i kada osporavaju društvene norme. Njegova nepopustljiva predanost svojim vjerovanjima često izaziva nelagodu u raznim kutovima svijeta, nailazeći na otpor onih koji oklijevaju da prihvate nekonvencionalne perspektive.

Samo spominjanje Imzinog imena dovoljno je da pojedinim pojedincima unese strah i nelagodu. Tokom slavne karijere Novaka Đokovića susreo se sa brojnim kontroverzama, od kojih se mnoge mogu pratiti do jednog pojedinca – Španca sa kojim je delio bliski radni odnos od 2016. do 2018.

 

 

 

 

 

 

Imaz, onaj koji je Đokovića upoznao sa transformativnom snagom “ljubavi kao religije”, smatra da je ljubav ključ za postizanje mentalne ravnoteže. Oni koji istinski iskuse ljubav pronalaze da prevazilaze potrebu za materijalnom izdržavanjem ili površnom srećom. Đoković se često povjeravao Pepeu, izlivajući svoje misli, emocije, pa čak i trenutke muke, uvijek završavajući svoje razgovore srdačnim zagrljajem. Na taj način, Pepe je postepeno preuzeo ključnu ulogu u Đokovićevom najužem krugu. Kada je Đokovićev učinak počeo da se pokoleba, neki odani fanovi su njegovu borbu pripisali uticaju njegovog poštovanog mentora, Španca Imaze.

 

Novak Đoković se suočio sa optužbama da je bio pod utjecajem beznačajnih uvjerenja i da je njegova povezanost sa Imazom ometala njegovo vođenje posvećenog sportskog načina života. Ova optužba je nagnala Đokovića da raskine veze sa trenerom Marjanom Vajdom, koji je ukazao na Imaza kao na katalizator njihovog rastanka. Nakon dugog odsustva sa teniskih terena, Đoković je napravio izuzetan povratak u januaru, pobedivši na Australian Openu. Imaz je u intervjuu za renomirani španski brend govorio o svojim trenutnim odnosima sa istaknutim teniserima, koristeći Đokovićev slavljenički zagrljaj sa porodicom nakon pobjede u finalu kao dirljiv primjer njihove duboke povezanosti.

 

 

Preporučujemo