OPA! Otkriveno gde živi ŠEFICA Evrope, zajedno sa svojim mužem: Ovog puta nije uspela ništa SAKRITI!

0

Kada se govori o ravnopravnosti žena u danšnjem svijetu onda se u prvom redu pomisli na realni sektor. Tačno je da su žene zastupljene u firmama, u školama, imamo jako uspješnih predsjednica kompanija koje upravljaju sa hiljadama radnika i milijardama prometa.

Ono što je zadnjih decenija pak postalo malo normalnije i češće je i uloga žene u politici. Tačno je da se u toku izbornih procedura mora zadovoljiti i taj spolni procenat pa se nađu žene na listama ali ne uspijevaju nešto puno postići ili dogurati dalje. A ima jako dobrih primjera uspješnih žena i te kako uspješnih koje su ostavile i ostavljaju dubok trag u svijetu. Jedna od njih je sigurno Angela Merkel, žena koja godinama stoji na vrhu Njemačke politike,ali ne samo Njemačke nego i Evropske.

Angela Merkel je žena čije mišljenje i stav uvažavaju svi ostali predsjednici u Evropi ali i dalje, pa se kod važnih odluka Angela sataje i sa predsjednicima Amerike i Rusije.

A nije uopšte jednostavno upravljati tolikom Njemačkom, najjačom ekonomskom silom, sa preko 80 miliona stanovnika, sa 16 pokrajina koje treba usaglasiti a ne samo to, nego treba držati balans i u Evropskoj uniji. Ali ova neustrašiva žena drži sve pod kontrolom. Rođena i potiče iz bivšeg DDRa,po struci profesor fizike, naučnica koja je svoj doktorat završila na pravilima kvantne hemije.

Veoma mlada je ušla u političke vode, kao prava sledbenica Helmuta Kohla, izgradila sebi mjesto u politici u Njemačkoj ali i u Evropi. Ali ova moćna žena je odlučila da je dosta i da se želi povući i da je ovo njen posljednji mandat.

O Angelinom se profesionalnom životu puno zna a njen privatni život je ipak zaklonjen od javnosti. Malo ko zapravo zna da je pravo ime Angela Dorothea Kasner, a Merkel je prezime njenog prvog muža, sa kojim je bila u braku od 1977. do 1982. godine. Gospođa Merkel zna sama otići na pijacu,kupiti sebi povrće i kuhati kod kuće. Kao svi obični ljudi.

Ostatak pročitajte OVDJE