• Memoari Vesne Zmijanac na svojim stranicama kriju brojne neotkrivene tajne. U mladosti je Vesna Zmijanac bila poznata po neodoljivoj privlačnosti zbog koje je stekla reputaciju zavodljive čarobnice. Brojne ugledne osobe navodno nisu mogle odoljeti njezinoj zadivljujućoj privlačnosti.

No, šuška se da je nakon razvoda od Vlade Jovanovića, s kojim ima kćerku Nikoliju, svoje srce povjerila samo jednom pojedincu. Početkom devedesetih bilo je poznato da je folk zvijezda bila u ljubavnoj vezi s Miloradom Vučelićem, u to vrijeme vrlo utjecajnom osobom u Srbiji.

Na stranicama knjige, među raznim temama, autorica zadire u temu najznačajnije osobe u svom životu. Iako ova osoba ostaje neimenovana, autorica ih intrigantnim prikazom daje zadivljujući portret.

Tijekom određenog događaja, susrela sam se s osobom koja me je nazvao Veco. Odlučila sam ovoj osobi dodijeliti dugu osobnu šifru kako ne bih sakrio njihov identitet (kao što je naša kasnija veza, koja na neki neobičan način traje čak i sada, postala nadaleko poznata i raširena među onima koji su bili zainteresirani ili su trebali biti informirani: postala je jedno od onih javnih tajni koje su kružile i prepričavale se o meni). Dapače, odlučilao sam se za ovaj kod kako bih prikazala, onoliko vjerno koliko riječi dopuštaju (ako je takav prikaz uopće zamisliv), istinsku bit našeg odnosa.

Iznad svega želim istaknuti neizmjernu nježnost ovog muškarca prema meni, zaštitnički stav koji svakoj ženi donosi radost i pruža traženi osjećaj sigurnosti. Osim toga, njegova istinska privrženost i spremnost na žrtvu bili su očiti u njegovim interakcijama sa mnom u gotovo svakoj prilici.

Vesna Zmijanac je naglasila da je, osim njega, jedina osoba koja joj se obratila njezina majka. Vesna Zmijanac je u svojoj autobiografiji detaljizirala njihov odnos, dajući uvid u njegovu dinamiku i zamršenost.

Susrela sam čovjeka koji me smatra svojom najvećom ljubavi i na kojeg se oslanjam svaki dan. Naš je odnos služio kao pobuna protiv unaprijed određenih granica koje su mu nametnuli njegov položaj, status, ugled i fizička snaga. Pružio mu je priliku sagledati alternativnu perspektivu, drugačiju od one koju je na temelju navedenih čimbenika bio dužan prihvatiti, iako je on sam prava i uzorna osoba.

Vesnu Zmijanac i Milorada Vučelića, kažu oni koji su ih dobro poznavali, dijelila je zajednička ljubav, o čemu svjedoče i njihovi suvremenici. Održavanje veze između dvije uspješne i slavne osobe pokazalo se prilično zahtjevnim.

  • Unutar Onoga koji mi je dao ime Veco, otkrila sam samu bit onoga za čim sam dugo tragala: duboko razumijevanje, nepokolebljivo utočište i ljubav koja ne poznaje granice. Ova ljubav traje čak i kad nenamjerno nanosi štetu, jer obuhvaća samu prirodu onoga što jesam, uključujući moju profesiju, koju malo tko uistinu shvaća, čineći je teškim teretom i smetnjom za Onoga koji me nazvao Veco.
Preporučujemo