Ono što se desilo ovim radnicima u njihovoj firmi je san svakog zaposlenog: Na božićnoj zabavi svi su dobili po kovertu, a u kovertama je bio pravi šok (VIDEO)

0

Kada je kompanija za nekretnine u Merilendu uručila zaposlenima crvene koverte tokom godišnje božićne zabave, niko nije znao šta da očekuje. A kada je 198 zaposlenih u kompaniji St. John Properties u kovertama dobilo iznenađujući bonus u iznosu od 50 hiljada dolara, svi su rekli da je to pravo Božićno čudo

Za bonus radnicima je potrošeno skoro 10 miliona dolara, a jedna od radnica u ovoj firmi je Stefani Ridgvej, koja radi na poziciji menadžera je novinarima rekla:

”Kad sam otvorila kovertu, bila sam u potpunoj nevjerici .Nisam vjerovala u ono što sam vidjela. Nemam ni riječi kako bih pravilno opisala kako sam se osjećala, bilo je neverovatno. Još sam u šoku. Definitivno nam se život mijenja.”

Predsjednik John Properties-a, Lorens Maikranc, rekao je za CNN da je kompanija postigla glavni cilj razvoja nekretnina u iznosu od 20 miliona kvadratnih metara, udvostručujući taj iznos u 14 godina, te je novinarima rekao još i ovo:

”Željeli smo nešto da zahvalimo svim zaposlenima koji su nam pomogli da postignemo svoj cilj i željeli smo da učinimo nešto veliko ”

Svaki od zaposlenih je dobio bonus na osnovu broja godina koliko rade u kompaniji, a najmanji iznos je bio 100 dolara, a dobio ga je radnik koji je počeo da radi samo dan ranije, a najveći bonus je iznosio 270 hiljada dolara, a svi kažu da je to bio jedan od najemotivnijih trenutaka kojima su prisustvovali te da su svi prisutni vrištali, plakali i smijali se od sreće

Prvi put u istoriji kompanije, St. John Properties, koji ima osam različitih filijala, okupio je sve zaposlene van države i njihove goste i pokrio sve troškove aviokarti i hotela za žurku, a predstavnik ove kompanije je na kraju zaključio:

”Tako smo ponosni na naše zaposlene. Oni su temelj i razlog uspjeha naše kompanije. I željeli smo da im se zahvalimo na velikom putu i ​​mislim da smo uspjeli u tome”