Ona ustaje svako jutro i cik zore da mužu spremi doručak: Priča ove žene razbijesnila mnoge žene na svijetu- Da li je ona normalna, pitaju se (FOTO) – Kreacije Portal
Najnovije Zanimljivosti

Ona ustaje svako jutro i cik zore da mužu spremi doručak: Priča ove žene razbijesnila mnoge žene na svijetu- Da li je ona normalna, pitaju se (FOTO)

Žena koja se zove Bruk Smit i koja živi u Brizbejnu u Australiji je majka četvoro djece i supruga i kako sama priznaje, ona brine o kući, ali i o tome da njen suprug svako jutro ima ukusan i svjež doručak, pa radi toga svako jutro ustaje u pola pet kako bi pripremila doručak za svoga muža, a na jednoj Facebook stranici je i objavila jedan status koji je na kraju podigao veliku prašinu, posebno među ženama:

” Ne idem u krevet dok svima ne pripremim obrok za drugi dan, odjeću, dok kuća nije čista i suđe oprano. Katkada idem u krevet u 21, a pokatkad u ponoć, ali uvijek ustajem u isto vreme – 4 i 30, kako bih napravila doručak mužu i skuhala mu kavu, a onda popila svoju šoljicu i oprala kosu u miru i tišini, odvježbala, meditirala i spremila se za dan. Srećna mama znači i srećna porodica. Činite ovo čak i kada se osjećate lijeno i biti ćete zadovoljni ostatak dana. ”

I dok ovakav sistem očito savršeno funkcionira za Bruk i njenu porodicu, mnoge žene koje su pročitale ovu njenu objavu su pokrenule pravu lavinu komentara, a mnoge od njih smatraju da ovo što Bruk radi nije nikako ispravno, i mnoge su joj poručile da je donekle lijepo to sve što ona radi, ali da u braku muškarac i žena trebaju da su jednaki, te da bez obzira što muškarac radi po cijeli dan i on treba da brine o djeci, te da čisti kuću i kuha.

Druga žena je rekla da je i njena majka tako radila za njenoga oca, ali da su oni bili stara generacija te da je danas drugo vrijeme i da njen muž sam sebi pere odjeću, a djeca sama sebi spremaju doručak, a na odgovor od Bruk se nije trebalo dugo čekati, a ona je svim tim ženama rekla ovo:

” Uvijek postoje pozitivni i negativni komentari, a mnogo žena misli da živim kao u pedesetima i da ne bih trebala takve stvari činiti za supruga. Smatram, ako neko radi na suncu cijeli dan, da je najmanje što mogu učiniti skuhati i očistiti. Mislim da smo srećnija porodica baš zbog tih tradicionalnih stvari koje radimo.”

Oglasi – Advertisement