ONA je prva žena sa HIDŽABOM u istoriji Skupštine Srbije: SVI SE PITAJU KO JE ONA i kako je dospjela tu?! – Kreacije Portal
Najnovije Novo

ONA je prva žena sa HIDŽABOM u istoriji Skupštine Srbije: SVI SE PITAJU KO JE ONA i kako je dospjela tu?!

Skoro svaki medij u regionu, ali i Srbiji bruji o tome, a to je da su u nedjelju u Srbiji održani parlamentarni izbori i da je stranka predsjednika Aleksandra Vučića odnijela ubjedljivu pobjedu.

Samim tim oni imaju nadmoćnu većinu, a u Skušitini će za sada sjediti poslanici iz samo dvije jače stranke u Srbiji.
Ukoliko ne dođe do nekih značajnijih promjena u rezlutatima izbora, iz Sandžaka, u Skupštini Srbije će sjediti 12 poslanika, a ono što je jako zanimljivo jeste da će među njima biti i jedna žena koja nosi hidžab.

Njeno ime je Misala Pramneković koja živi u Novom Pazaru.

Prema nezvaničnim rezultatima, ona će biti jedini poslanik koji predstavlja Bošnjake u Srbiji, a ono što je još važnije jeste da će ona biti prva žena koja nosi hidžab u historiji republičkog parlamenta.

Ona je profesor doktor i potpredsjednica je Stranke pravde i pomirenja čiji osnivač je Muamer Zukorlić. U politici je 4 godine, a rođena je i živi u Novom Pazaru.

Tokom svog politčkog angažmana najviše se zalagala za zaštitu žena i djece, kao i često je govorila da je porodica temeljna ćelija jednog društva.
Koji je vaš komentar na ovo?

Oglasi – Advertisement