Ona je poznata pjevačica Zvezda Granda: Otac joj je bio učesnik u jednom muzičkom TV šou, a brat joj je jedan od poznatijih muzičara u Americi (FOTO)

0

Popularni muzički talent šou Zvezde Granda su skoro 15 godina jedan od najpopularnijih zabavnih programa u regiji, koji sa svakom novom sezonom ima sve više poklonika, gledalaca, te je sve više popularan i gledan, a vjerojatno ni sam gazda ovoga programa, Saša Popović, ne može baš tačno da kaže koliko je samo takmičara prošlo kroz ovo takmičenje za sve ove sezone iza nas

Mnogi od tih takmičara su  do sada napravili velike karijere, a neki poput Aleksandre Prijović, Rade Manojlović, Milana Stankovića su postali velike zvijezde koje su veoma tražene i koje spadaju među najplaćenije zvijezde na estradi. Također je još veći broj onih koji nisu uspjeli da naprave neki posao i kojima se gubi svaki trag, ali postoje i one Zvezde Granda koje su poprilično poznate, a o kojima se sasvim malo zna, a posebno se ne zna iz kakve poznate porodice potiču

Tako je mlada pjevačica Vanja Mijatović sa svojim glasom osvojila fanove Zvezda Granda još 2012. godine, a u toj se sezoni Vanja plasirala u samo finale. Ona se već godinama uspješno bavi i folk, ali i pop muzikom, ali malo mo zna da Vanja ima rođenoga brata koji je također muzičar i koji je već duže vrijeme u tim vodama. Njegovo ime je Vladan Mijatović i veoma je poznat u Americi kao vrsni džez muzičar, pijanista, kompozitor, ali i kao filmski kompozitor. On već godinama živi i radi u Americi gdje je napravio velike uspjehe na muzičkom polju.

I mada su oboje veoma talentovani, ovaj brat i sestra još nisu napravili neku muzičku saradnju, a ono što je interesantno je da nisu samo njih dvoje muzički nadareni u njihovoj porodici, već je to i njihov otac Radoslav Mijatović, koji je pjevač, i koji je prije nekih četiri godine učestvovao u šou ”Nikad nije kasno”