ON JE JEDINI MUZIČAR KOJEG JE ĐOLE BALAŠEVIĆ OBOŽAVAO I KOJEMU SE DIVIO: DOŽIVIO PORODIČNU TRAGEDIJU I SAMO NESTAO SA SCENE- A ONDA MU SE DESILO OVO…(VIDEO/FOTO)

0

Osamdesete su bile predodređene da se u Jugoslaviji u to vrijeme pojave dva velika kantautora, Đorđe Balašević i Miladin Šobić,a  jednom je Balašević o Šobiću rekao i ovo: “Činjenica je da sam Miladina Šobića volio i da je tada postojala jedna dobra i interesantna plejada kantautora. Miladin je mnogo bliži Ibrici Jusiću, vrstan gitarista… To su bile neke šansonjerske večeri koje su bile u zaista dobroj konkurenciji”

Inače Šobić je rođen u Nikišiću, tu je završio i školu a kasnije je upisao turizam u Dubrovniku. Prve pjesme je počeo da komponuje još u srednjoj školi, a svoj prvi singl “To sam ja, zazvoni zvono” snimio je 1975. Pjesma “To sam ja” ili “Sonata” postala je nezvanična studentska himna u Dubrovniku. Početkom osamdesetih nizao je sjajne i originalne hitove “Džemper za vinograd”, “Od druga do druga”, “Marija”, “Ožiljak” i druge. Karijera mu je trajala 8 godina.

I kada je bio na vrhuncu karijere desila mu se porodična tragedija. Sestra mu je umrla od raka, nakon čega se vratio u Nikšić i nestao sa scene. Nakon toga su o njemu počeli da kruže mitovi, kako je mrtav, da je ostao bez prebijene pare, da čuva ovce, da je u manastiru, a onda je regijom odjeknula vijest kako je 2013. godine doživio moždani udar, te da je operisan i da se još uvijek oporavlja