OGLASIO SE KRIZNI ŠTAB! Proglašava se PONOVO EPIDEMIJA korona virusa: Kasno sinoć stigle UŽASNE INFORMACIJE(FOTO) – Kreacije Portal
Najnovije Novo

OGLASIO SE KRIZNI ŠTAB! Proglašava se PONOVO EPIDEMIJA korona virusa: Kasno sinoć stigle UŽASNE INFORMACIJE(FOTO)

Taman kada se sve nekako počelo stišavati i vraćati u normalu, u posljednjih nekoliko dana ponovo lođe vijesti dolaze sa internet portala širom Balkana. Trenutno najgora situacija što se tiče pandemije korona virusa je u Bosni i Hercegovini, gdje su za sada naugroženiji Sarajevski i Tuzlanski kantom. U Tuzli je samo u posljednjih 48sati prijavljeno čak 70 novih slučajeva zaraze, ali u odnosu na mjesec mart, sada su ugrožena i djeca.

Jedno obdanište u tuzlanskom naselju Stupine je u potpunosti zatvoreno, gdje je čak 5-oro djece zaraženo, kao i jedna starija osoba. Na drugom kraju grada, još jedna vaspitačica je pozitivna na korona virus, a prethodnih dana je bila u kontaktu sa djecom. Tu su bili i roditelji, i samo je pitanje koliko je zapravo osoba zaraženo a da se to ni ne zna. Sva obdaništa su odlukom Kriznog štaba civilne zaštite od jučer ponovo zatvorena. I na univerzitetskom kliničkom centru Tuzla, zaražena su 2 doktora, a veliki broj rudara iz 3 tuzlanska rudnika su pozitivna na korona virus. Ministrica zdravstva TK Dajana Čolić je istakla da se narod u potpunosti opustio i da se nije poštovala socijalna distanca, te zakon o masovnim okupljanjima.

Vjeruje se kako i veliki broj ljudi iz dijaspore uspio doprinjeti trenutnom razvoju problema u Tuzli. Vjeruje se isto tako da ukoliko se nastavi trend povećanja broja oboljelih, da će se ponovo uvesti vanredno stanje na području federacije BiH. I u Sarajevskom kantonu je povećan broj oboljelih, tako da po svemu sudeći smo smatrali kako je prvi val gotov, a u biti on je završen samo u Kini, dok u ostalim ugroženim dijelovima svijeta još uvijek tinjaju pojedina žarišta.

Oglasi – Advertisement