ODMAH IH IZBACITE NAPOLJE! Ove biljke donose nesreću i zlo u vašu kuću, evo zašto vam sve ide NIZBRDO

0

Jučer smo pisali o našem području, misleći na područje Balkana, o tome koliko smo mi sujeveren narod i koliko vjerujemo u određene običaje.
Međutim, koliko god mislili da se radi o praznim pričama, u svima njima ima istine.

Pored ostalih sujeverja, postoji i ono koje se veže za određene predmete u kući i šta bi trebali, a šta ne bismo smjeli držati u kući. U ovom tekstu ćemo pričati o biljkama koje držimo u kući ili oko kuće i njihova glavna svrha jeste da uljepšaju naš ambijent.

Većina kuća ima bršljan koji se penje uz njhove zidove. Ipak za bršljan postoji vjerovanje da nije dobra biljka i da može izazvati svađe u braku.
Pored ovoga jedna od biljaka koju također ne bismo trebali čuvati u kući jeste kaktus jer po nekom vjerovanju od odbija udvarače ukoliko u kući postoji mlada djevojka koja se još nije udala.

Još jedan cvijet koji svi volimo, a to je jorgovan. Iako ga svi beru i unose u kuću zbog lijepog mirisa, ne bismo to trebali raditi jer on unosi razdor u porodici. Ukoliko smo pak ljubitelji tog cvijeta, bolje je ga posaditi u dvorištu, ali ni slučajno ga ne unosite u kuću.

Koji od ovih cvijetova vi imate u svojoj kući?