OD DANAS SE ZATVARAJU GRANICE, Karantin obavezan: Puštaju se samo građani koji imaju OVO

0

Dolaskom pandemije korona virusa na naše prostore bili smo svjedoci kako su se počele uvoditi razne mjere kako bi se spriječilo širenje korona virusa. Neke od tih mjera su i zatvaranje granice. Međutim, kako je korona virus oslabio mjere su se počele ublažavati i neke i ukidati. Tako je bilo i sa granicama.

Ali, korona virus nema namjeru da stane pa primjetno kako se pojavljuju sve novi slulčajevi, pa su i države reagovale slijedom toga.
Prvo su Hrvatska i Crna Gora zatvorile sve granice, pa ih opet otvorile, pa opet zatvorile. Ovo je sve uslijedovalo da ljudi više nisu ni znali kako se na nekomgraničnom prijeloazu trebaju ponašati.

Iako je Hrvatska sada opet otvorila svoje granice, put ka EU je ipak zatvoren jer je Slovenija sada odlučila zatvoriti svoje granice i svako ko bude želio ući u Sloveniju morat će ima PCR test koji je negativan i ne stariji od 36 sati, ali koji je urađen na teritoriji EU.
Ukoliko nemate takav test, onda idete u izolaciju, ali ukoliko nemate gdje otići u izolaciju onda će vam bitio zabranjen ulaz u državu.
Međutim ukoliko ste u tranziciji morate u roku od 12 sati izaći iz Slovenije

Koji je vaš komentar na ovo?