OBJAVLJENA LISTA ZEMALJA: Ako niste na spisku, čim pređete granicu, MORAT ĆETE U 14-DNEVNI KARANTIN! – Kreacije Portal
Najnovije Novo Zanimljivosti

OBJAVLJENA LISTA ZEMALJA: Ako niste na spisku, čim pređete granicu, MORAT ĆETE U 14-DNEVNI KARANTIN!

Na slovensku teritoriju od danas mogu da uđu građani 17 zemalja Europske unije i koje nisu u okviru EU. Prije je grašanima Austrije, Hrvatske i Mađarske bilo dozvoljeno da pređu granicu Slovenije, a ta lijsta je sada proširena na još 14 zemalja, prenosi STA. Dozvoljen je prelazak građanima Kipra, Bugarske, Estonije, Češke, Estonije, Grčke, Njemačke, Letonije, Islanda, Lihtenštajna, Litvanije, Slovačke, Švajcarske i Norveške. Ove zemlje su stavljene na listu na osnovu njihovih epidemioloških situacija, a ako se se situacija u međuvremenu pogorša u nekoj od spomenutih država, ona će automatski biti uklonjena sa ove liste.

Državljani zemalja koje nisu na ovoj specijalnoj listi moraće da idu u obavezan 14-dnevni karantin, a jedini izuzetak su radnici u međunarodnom saobraćaju, osobe koje prolaze kroz Sloveniju, osobe koje obavljaju teretni saobraćaj kao i vlasnici diplomatskih pasoša. Zbog trenutne situacije koja je bacila na koljena čitavu zemaljsku kuglu, sve se zamrzlo. Sa pandemijom korona virusa se svijet bori skoro već pola godine, a iako se vide poboljšanja, mnoge zemlje još uvijek nisu otvorili svoje granice, osim za posebne grupe građana.

Iako je veliki broj mjera već ukinuto, korona virus još uvijek postoji među nama, a to što više nemamo policijski sat ili to što kafići i restorani nisu zatvoreni ne znači da se trebamo ponašati kao da je sve u redu. Svoje ruke perite redovno, jer se samo tako možete sačuvati od korona virusa. Poštujte mjere preostale mjere zaštita i na taj način pomozite sebi i svojim najbližima da ostanete zdravi.

Oglasi – Advertisement