O OVOJ KANDIDATKINJI BRUJALI SVI, A EVO KOLIKO GLASOVA JE IMALA: Iznenadit ćete se

0

U BiH su održani lokalni izbori , a veliku pažnju prije početka predizborne utrke privukla je Emina Jahić , influenserka iz Tuzle , koja na društvenoj mreži Instagram ima više od 170.000 pratilaca. Emina je željela , kako je isticala , unaprijediti položaj mladih , ali joj popularnost na društvnim mrežama nije donijela pozitivan izborni rezultat.

 

Emina je bila kandidat Demokratske fronte za Gradsko vijeće Tuzla i osvojila je 88 glasova , a inače Demokratska fronta je u Tuzli u poređenju sa ranijim periodom , dobila značajno manji broj glasova.

„Jedan od problema na koji želim da se fokusiram , a s kojim se većina susreće je sticanje prvog radnog iskustva kao preduvjet za daljnje zapošljavanje. U narednom periodu želim čuti vaše probleme i prijedloge , kako bi se zajedničkim snagama izborili za svoja prava i poboljšali svoj položaj u društvu.“ Govorila je Emina prije izbora. Rekla je kako želi raditi i na poboljšanju uvjeta života u mjesnim zajednicama , koje pripadaju gradu Tuzli i napraviti Tuzlu boljim mjestom za život.