O gestu osmaka iz Niša danas govori cijeli Balkan: Ono što su uradili za bolesnog drugara Petra je za ”POŠTOVANJE”!

0
11

Učenici odeljenja VIII/1 Osnovne škole „Ratko Vukićević“ iz Niša odrekli su se odlaska na matursku ekskurziju a novac namenjen za to uplatiće za lečenje druga iz razreda Petra Grujića (14), kome je u junu otkrivena podmukla maligna bolest – Juingov sarkom, IV stadijuma.

Težak operativni zahvat je rađen 11. juna, da bi nakon toga tumor metastazirao i postao mnogo progresivniji. Petar je već primio dva bloka kemoterapije, ali liječenje nije dalo rezultate. Naglo je izgubio na težini, otežano i rijetko se kreće. Tumor je bolan, nalazi se na grudnom košu i ugrožava mu disanje.

Vijest da je Petar bolestan potresla je njegove drugove i nastavnike, bilo je suza.

Kako je za novinare izjavila direktorica ove škole Divna Stevanović, djeca iz ovoga razreda žele da se odreknu i ekskurzije, kao i novih telefona i patika, samo da bi pomogli svome prijatelju. Djeca koja žele da idu na ekskurziju će svakako i ići, ali i oni će dati dio novca za liječenje svoga druga. Ujedno i sama škola kao i još neke organizacije planiraju veliku humanitarnu akciju kako bi se prikupila sredstva za liječenje.

Roditelji su bolnici u Njemačkoj dostavili svu dokumentaciju. Svi s nestrpljenjem čekaju njihov odgovor. Škola je uspjela da skupi oko 100.000 dinara, ali nastavlja sa akcijama i prukupljanjem sredstava za Petrovo liječenje . Vjeruje se da će za sve troškove liječenja trebati oko 100.000 eura. Svi su veoma ponosni na djecu koja su odlučila da pomognu svome drugu i koja su se nesebično odrekla svega, samo da bi spasili svoga Petra.

Za sve one koji su zainteresovani da pomognu ovome dječaku ovdje su i podaci za eventualne uplate:

UPLATE NA RAČUNE:

Dinarski: 160-516430-70
Devizni: 00-540-0004210.5
IBAN broj: RS35160005400004210576
SWIFT/BIC: DBDBRSBG