NOVI ZEMLJOTRES! Potres od 4,2 stepena, opšta panika na ulicama!

0

Zemljotres jačine 4,3 stepena po Richterovoj skali pogodio je danas zapadni dio Albanije, te je tako izazvao ponovo veliku paniku među stanovništvom, ali prema dosadašnjim informacijama nema povrijeđenih, niti je pričinjena neka veća materijalna šteta. Institut za geonamuku, energiju, vodu i životnu sredinu, seizmološka agencija Albanije, navodi kako je zemljotres pogodio selo Kuraten, koje se nalazi na udaljenosti od 34 kilometra zapadno od galvnog grada Tirane. Ministarstvo odbrane Albanije prema preeliminarnim informacijama, navodi kako nije došlo do velike materijalne štete.

Evropsko – mediteranski seizmološki centar prvobitno je javio da je zemljotres bio jačine 4,5 stepeni po Richteru, međutim, ipak su na kraju napravili izmjenu i rekli da se radi od 4,2 stepena. Mnogi građani Tirane izašli su iz svojih domova strahujući kako se ne bi ponovio scenario iz novembra prethodne godine, kada je zemlju pogodio zemljotres jačine 6,4 stepena po Richeteru kada je poginula 51 osoba, a oko 17 hiljada ljudi je ostalo bez svojih domova širom zemlje. Obzirom da smo već rekli da se radi o Albaniji, potres od 4,2 stepena na Richterovoj skali nagnao je građane da napuste svoje domove, kako ne bi ponovo prošli kroz isti scenariji od prošli put.

Bili smo svjedoci da su se tom prilikom rušile čitave zgrade u kojima su boravili ljudi, i to samo iz razloga što je njihova izgradnja bila jako loša, i zbog bespravne gradnje objakta na područjima koja nisu bila predviđena za naseljavanje.