Njeno uzvišeno veličanstvo ”soda bikarbona”: Jednostavno čini čuda, a saznajte za šta je sve možete koristiti i sebi olakšati život i popraviti zdravlje (FOTO)

0

Soda bikarbona je hemijska supstanca koja se koristi u mnogim aspektima ljudskoga života i postala je sastavni dio ljudi, posebno u ovome modernom i ubrzanom vremenu, a u ovome članku mi vam ukazujemo na korisnost soda bikarbone, kao i na neke trikove u kojima se koristi ova supstanca, a koje se tiču našega svakodnevnoga života.

Pa tako mnogi ljudi, posebno žene, koriste soda bikarbonu kod njege svoje kože. U prvi mah se to može činiti i neugodno, ali kada soda bikarbonu pomiješate sa vodom, možete da je nanesete na kožu, a u tu mješavinu možete da dodate i malo soli i esencijalnih ulja, a ta smjesa može da bude korisna kod uklanjanja mitisera, smanjenja bora, pa i pilinga kože, posebno one na licu

Soda bikarbona je korisna i kod rasta kose, a potrebno je da pomiješate vodu i sodu u omjeru 3:1 i tako sve to stavite na mokru ili na suhu kosu i držite tako do 5 minuta. Nakon toka operite kosu, ali na način da pomiješate vodu i jabukovo sirće u omjeru 4:1 te onda dodajte malo esencijalnog ulja da bi sve to imalo ljepši miri. Već nakon nekoliko dana ćete primjetiti da vam kosa raste brže

Soda bikarbona je dobra i kod izbjeljivanja zuba, a sve što treba je da malo sode stavite na svoju četkicu za zube i da tako operete svoje zube. Isto tako se soda koristi i kod liječenja čireva na želucu, a potrebno je da rastvorite jednu do dvije male kašikice soda bikarbone u čaši vode, i da to popijete i tako neutralizujete probleme koje vam stvara želučana kiselina.

Soda je korisna i za omekšivanje kože na stopalima, a sve što treba je da sodu naspete u svoje čarape koje ćete zatim navući na noge i nositi ih dok vam koža ne omekša. Soda je dobra i kod uklanjanja mrlja sa odjeće, ali i za uklanjanje vašeg lošega zadaha, koji možete da uklonite tako što ćete sapirati usta sa mješavinom sode i vode.