Njemci u očaju: Potrebno im je milion radnika – svi koji uspiju dovesti jednog radnika dobit će 1000 eura, ovo su poslovi koje nude

0
94

U Njemačkoj ima negdje oko milion slobodnih radnih mjesta, a poslodavci govore kako imaju manjak kandidata za te poslove. Nakon što je ujedinjenje nastalo, u Njemačkoj nikada nije vladala takva potražnja.

Nikada nisu tražili toliko radne snage, a na jdnom izdanju od radija u Njemačko je rečeno da mnoge firme traže nove radnike i da svako ko uspije da dovede jednog radnika će dobiti 1000 eura.

Ovdje se čini kao da nešto nije uredu, privreda im je u poletu, a izvoženje cvjeta kao nikada, te Njemci troše mnogo novca u raznim prodavnicama. Kako je objavljen rezultat sa novog istraživanje, tu je i pokazano nekoliko stvari kao što je rast domaćeg proizvoda u Njemačkoj.

Isto tako je u EU, ali čak i u Eurozonim, a ekonomisti govore kako je Njemačka u fazi pregrijavanja što se tu nšto ne čini nikako uredu. Pregrijavanje nastaje većinom kada privredni uspon pređe sve mogućnosti, onda se vode velike razlike oko toga. To nije nikakvo čudo.

Rupa koja ima u proizvodnji se mjeri na osnovu podataka koji će obično doći sa zakašnjenjem, a kako je jako pregrijavanje, onda je to pokazao manjak radne snage zbog čega je cijela država depresivna i u potražnji ovako velikoj.

Sama njemačka željeznica koja se zove Dojče ban je raspisala čak 1000 konkursa za nova radna mjesta, prenosi list Berliner morgenpost. Isto tako Oliver bi htio otvoriti nekoliko novih radnih perspektiva.

Kuhar od 32 godine je već odavno radio razne poslove, a trenutno on radi za gradsku čistoću u Hanoveru. Ta željeznica je izuzetno velika firma koji vam nude sigurno radna mjesta, a i plata je dobra.