Nipošto ih ne zanemarujte! Prvi simptomi koji će ukazati na ozbiljna oštećenja vaše jetre…

0
15
Nipošto ih ne zanemarujte! Prvi simptomi koji će ukazati na ozbiljna oštećenja vaše jetre...
Nipošto ih ne zanemarujte! Prvi simptomi koji će ukazati na ozbiljna oštećenja vaše jetre...

Jetra je jedan izuzetno bitan organ u našem tijelu a nazivaju ga čak i laboratorijom organizma. Ona će vršiti razne funkcije u šta se podrazumjeva rastvaranje toksina.

Jetra je organ koji ima svrhu da regeneriše i zbog toga je vrlo važno da primjetite problem ako imate u vezi jetre. Ako budetet izbjegavali problem onda je moguće da dođe do težih oboljenja te stanja kada će vaša jetra prestati da funkcionište pravilno.

Početak je da se hranite zdravim namirnicama, pijete dosta vode i prirodno napravljenih sokova. Danas smo spremili neke simptome koji će vam govoriti da imate problem sa jetrom a obratite pažnju na njih obavezno.

Ne zanemarujte Umor:

Kada osjećate umor, onda vas on može da upozorava na razna stanja kao što je anemija, dijabetes ali i problemi sa jetrom. To se dešava jer problem sa jetrom će se pojaviti zbog skupljanja toksina koji se nisu razgradili.

Pazite na promjene na koži:

Kada primjetite iznenadno crvenilo, tamnije mrlje a isto tako i žutilo kože može da vam govori kako imate potencijalni problem sa jetrom. Ne bi bilo dobro da zanemarite niti manje promjene na koži a isto tako je moguće da se pojavi svrbež.

Osjećate bolove u stomaku:

Kada imate jake bolove u stomaku onda to može da ukazuje na probleme sa jetrom. Jedna veoma bitna činjenica jeste da ako budete često koristili lijekove za bolove ili slične vrste da takvi lijekovi oštećuju vašu jetru i bubrege.

Osjećate mučninu i povraća vam se:

Jetra će biti ugrožena kada dolazi do previše skupljanja toksina što će da slijedi pojavom mučnine i povraćanja.

Osjećate se napuhano:

Nadutost je isto jedan simptom koji ukazuje na probleme sa jetrom a bilo bi dobro da pazite i kakvu hranu unosite ukoliko vam se to dešava jer nadutost mogu da izazovu i druge stvari.

Pojavljivanje modrica:

Kada jetra ne radi pravilno onda je moguće da ugledate modrice na svom tijelu pored toga što ste svjesni da se niste nigdje ozljedili.

Pazite na promjene u urinu:

Bilo kakve promjene mogu da ukazuju na probleme sa jetrom što će značiti da tamniji urin, jači miris ili neke slične promjene mogu da vam govore da imate problem sa bubrezima i jetrom.