Niko nije mogao da zaustavi suze na ovu scenu koja dolazi iz Londona- Osmoro unučadi se okupilo oko kraljice, ne mogu da sakriju BOL I SUZE (FOTO)

0

Dirljive scene pristižu iz Londona. Oko kovčega kraljice Elizabete II okupilo se osmoro njenih unučadi na bdijenju u Vestminsterskoj opatiji, a niko od njih nije mogao da sakrije tugu na svome licu, niti da obuzdaju suze zbog odlaska njihove omiljene bake. Princ Hari je za tu priliku odjenuo i svoju vojnu uniformu, a evo i ko je sve prisustvovao ovoj službi. Bili su tu princ Vilijam, princ od Velsa, princ Hari, princeze Beatris i Evgenija (Judžini), Zara Tindal i Piter Filips, ledi Luiz Vindzor i Džejms, vikont Severn, a sve su to prenijeli i britanski mediji. Princ od Velsa, koji je bio obučen u vojničku uniformu, došao je u društvu svog brata vojvode od Saseksa, ta uz svoje rodice Zaru Tindal i Pitera Filipsa, princeze Beatris i Evgeniju i ledi Luiz Vindzor i vikonta Severna u Vestminster hol.

Za Vilijamom je bio ušao i Hari, zajedno sa kćerkama vojvode od Jorka, djecom grofice i grofa od Veseksa i djecom princeze Ane. Uz princa od Velsa bili su njegovi rođaci Zara Tindal i Piter Filips, dok je vojvoda od Saseksa stajao sa princezama Beatris i Evgenijom, a ledi Luiz Vindzor i njen brat Džejms su bili na sredini. Kraljičinih osmoro unučadi su čuvali stražu oko njenog kovčega, a svi su djelovali veoma tužno, zamišljeno i utučeno. Pognutih glava su bili odali počast svojoj baki, a uz njih su se i mnogi građani opraštali od svoje kraljice

Iako je istakao da neće nostiti uniformu na događajima u sklopu opraštanja od kraljice Elizabete II, princ Hari je ipak obukao svoju vojnu odjeću kako bi iskazao svoje posebno poštovanje prema baki za koju je bio veoma vezan. Kralj Čarls III, prinčevi Endrju i Edvard i princeza Ana organizirali su dirljivo posljednje bdijenje za, prije svega, svoju majku, a onda i legendarnu kraljicu, koja će biti sahranjena u ponedjeljak u Vindzoru.