Nikada iskrenije medicinske sestre: U našoj bolnici, ako želite da se brinu o vama, važi ova tarifa- Bez toga neće vam niko ni jastuk namjestiti- Brutalno

0

Poznato je da se u većini naših bolnica na Balkanu ukoliko ste bolesni i ako trebate neku pomoć, nalaze ili snimke, malo toga možete da uradite ako nemate neku vezu ili ako sve ne podmažete sa nekom kovertom u kojoj se nalazi određena konvertibilna valuta. Naravno da nisu svi medicinski radnici takvi i da je mnogo više onih dobrih i poštenih, ali loše priče se dalje čuju i brže šire, pa je tako veoma jako odjeknulo i ovo priznanje jedne medicinske sestre koja je objasnila kako ona i njene kolege funkcioniraju na svome poslu u jednoj bolnici:

” Trenutno radim kao medicinska sestra u jednoj bolnici. Dobro je poznato da su naše plate mizerno male. Iz tog razloga se kolege i ja moramo snalaziti na razne načine pa smo zbog toga često neljubazni prema pacijentima i njihovim bližnjima sve dok nas oni ne počaste nečim. 10 ili 20 eura dnevno je sasvim normalna svota novca koju nam daju na dnevnoj bazi, ukoliko pak žele neku normalnu njegu pacijenta, recimo da ih presvučemo i te stvari.”

Dalje, na zgražanje mnogih koji su pročitali ovo priznanje, ova medicinska sestra otkriva i ove stvari:

” Ni doktori nisu puno bolji od nas, oni su posebna priča za sebe. Danas kada sam krenula na pauzu, vidjela sam kako kćerka jedne naše pacijentkinje daje svojoj majci 100 eura i to sve u apoenima od 10 i 20 eura, za slučaj da nas treba počastiti. Kada sam se vratila sa pauze trebala je biti vizita, i ja sam tada iskoristila priliku da joj izvadim 50 eura dok je ona spavala. Da budem iskrena ne ponosim se baš sa tim, ali sam morala to uraditi jer moja kćerka želi da uzme sebi novi parfem, probi mi glavu sa njim. Realno ne peče me baš nešto savjest jer bi ona te eure u svakom slučaju podijelila mojim kolegama i meni.”

I na kraju, ova, u najmanju ruku grozna osoba i medicinska sestra, bez imalo srama, svoje priznanje završava na ovaj način:

”Pokušat ću da narednih nekoliko dana malo višem budem tu oko nje pa ću joj na taj način nadoknadit što sam uzela od nje. Uglavnom, radije bih voljela da svi imamo plate od 1.000 eura, međutim kada o nama ne brine država, onda se mi trebamo pobrinuti sami za sebe. Tako je to u današnje vrijeme, svako se mora snalaziti na svoj način.”