Nezapamćena scena iz beogradskog kafića: Čuvar našao torbu sa 40.000 eura, ali tek pravo čudo je nastalo kada je vratio vlasniku

0
16

Ovaj pošteni čovjek je u jednom kafiću gdje radi pronašao torbu u kojoj se nalazilo čak 40.000 eura, a pored toga je unutra bilo i 100.000 dinara, te deset kartica za bankomat. Pored svega toga što je stojalo ispred njega, on je vratio to vlasniku, no pravo iznenađenje ga je dočekalo tek poslije.

Ovaj čovjek se zove Jugoslav, te je on mašinski inženjer u penziji, a radi toga je on ispričao svoju priču. Jugoslav već radi kao noćni čuvar 15 gdoina, ali mnogo puta je on usrećio nekog zaboravnog vlasnika. Svaki put kada Jugoslav dođe na posao, on prođe nekoliko puta kroz kafić kako bi se uvjerio da neka mušterija nije zaboravila ključeve, ili slično.

Upravo takva situacija mu se desila kada je on sjedio u kafiću, a onda odjednom primijetio crnu torbu. Provjerio je iste sekunde šta je u njoj bilo, a svakakve misli su mu prošle kroz glavu. Torba je bila prepuna sa novcem, a unutra je našao 40.000 eura, a pored toga i 100.000 eura. Kada je brojao taj novac, on se zaista preznojio, a sve novčanice su bile prave, te je Jugoslav pomišljao kako bi neko mogao to da zaboravi.

On je torbu zatvorio, a nije znao šta će uraditi sljedeće, pa je samo sačekao vlasnika. Već je prošlo nekoliko sati od kada mu je neko kucao u kafić i moglo se primijetiti da je taj čovjek iznerviran. Grubo je pitao Jugoslava da li je vidio crnu torbu, a taj čovjek je panično govori da mu preda tu torbu. Čovjek ju je uzeo i prebroajao novac, a potom je napustio kafić i otišao svojim putem, a Jugoslav nije dobio ni obično “Hvala”.