Nevjerojatna iskustva vlasnika kućnih ljubimaca: Kako su psi u Zagrebu osjetili zemljotres i na koji su način pokušavali da upozore svoje vlasnike (FOTO)

0

Mnogi Zagrepčani koji imaju kućne ljubimce su se okupili na Facebook stranici koja se zove ”Zakaj volim pse” te je veliki broj njih opisao kako su se njihovi ljubimci ponašali tokom jakoga zemljotresa koji je prije nekoliko dana pogodio glavni grad Hrvatske. Pa su tako neki od vlasnika otkrili kako su ih njihovi ljubimci budili nekoliko minuta prije samoga potresa, te da su mnogi od njih lajali, cviljeli, skakali im u krevete i grebali po ulaznim vratima, želeći van iz stana ili kuće

Jedna vlasnica je napisala kako je jena starija kujica danima prije bila veoma uznemirena, te da nije jela par dana kako treba, a noć prije zemljotresa je kao nikada prije, kasno navečer tražila od nje da je pusti van, te je čitavu noć stajala u dvorištu i samo nešto prisluškivala

Neki od komentara na ovoj grupi pokazuju na najbolji način kolika je povezanost između životinja i njihovih vlasnika, a neki od komentara su: „ I sad kažite da pas nije najbolji prijatelj na svijetu. Probudio nas je u 6.20 lupajući šapicama po nama i urlajući. Ljubav naša najveća“. Dok opet drugi komentar kaže ovako nešto: „ Moja ga je najavila, čak u 6.15 je počela cviljeti i grebati po vratima, a i onaj drugi je najavila, panično je stala pred balkonska vrata i htjela u dvorište. Taman sam uhvatila za kvaku da ju pustim kad je počelo tresti, Sad spava, nadam se da to znači da i mi možemo biti mirni“.

Mnogi su otkrili kako su se njihovi ljubimci nekoliko dana prije zemljotresa čudno ponašali, te da su pojedini stalno trčali po sobama i lajali, i kao da su lajali na nekoga, mada nikoga nije bilo u njihovoj blizini. Mnoge su njihovi psi i probudili na vrijeme, tako da su neki imali dosta vremena da istrče van iz stanova i kuća.

Jedna gospođa je rekla kako njen pas nikada prije nije tražio da ide van da izvrši nuždu u pola pet ujutro, te da ju je ona pustila u dvorište misleći da pas ima neke probavne smetnje, ali kada su se vratili van vidjela je da joj je pas veoma uznemiren, jer joj je stalno lizao ruke, a ona nije mogla ni da pretpostavi da će se desiti zemljotres.