Nemate ključa? Nikakav problem, evo kako da otključate auto uz pomoć pertle (Video)…

0
18

Ovaj trik je dobro znati za slučaj da nekada izgubite ključ od auta a da se ne sikirate. Kada bi vam se desilo da izgubite ključ a onda ne znate šta ćete uraditi kako bi otključali auto, onda je ovo riješenje za vaš problem.

Pomoću ovog trika, otključavanje auta će vam biti izuzetno lagano a trajat će samo minutu da to uradite. Kako bi otključali auto na ovaj način, onda vam je potrebna pertla i to je jedino što će vam trebati.

Spremili smo jedan video kako bi pogledali kako se to zapravo radi jer ćete tako najbolje shvatiti. Dobro zapamtite ovaj trik jer vam nekada može biti koristan u životu.

Najbolje bi bilo da imate neku tanku pertlu a dužina koja vama treba jeste dva metra kako bi uspješno izveli ovaj trik. Zatim je potrebno napraviti jedan običan čvor koji možete pogledati kako se izrađuje u videu.

Čvor se pravi samo u dva poteza a lako ga je zapamtiti. Zategnut ćete taj čvor sve dok rupa ne bude skroz malog obima. Provući ćete pertlu kroz izrez od vrata vašeg auta sve dok ga ne podesite tamo gdje je dugme za otključavanje.

Stegnut ćete to dugme a onda je na vama samo da ga povučete prema gore kako bi otključali auto. To je sve što treba uraditi a sve to će trajati najduže minutu.

Sada kada znate ovaj trik, onda se ne morate brinuti da ako izgubite ključeve na nekom putovanju ili negdje gdje ste daleko od kuće. Osim pertle je moguće koristiti još neke vrste konopca a u nekim slučajevima čak i šarafciger.

Ovaj trik sa pertlom je najlakši a zato ga trebate zapamtiti, ostavit ćemo vas sada da pogledate kako se to zapravo radi. Pogledajte video: